Η σοκαριστική στιγμή που ένας δικαστής του Κεντάκι των ΗΠΑ φέρεται να δολοφονήθηκε από έναν σερίφη προβλήθηκε στο δικαστήριο.

Το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης ενός άνδρα που αναγνωρίστηκε ως ο σερίφης Shawn Stines, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε αρκετές φορές τον περιφερειακό δικαστή Kevin Mullins στο γραφείο του, σόκαρε την αίθουσα του δικαστηρίου, καθώς οι εισαγγελείς έπαιξαν το βίντεο κατά τη διάρκεια προκαταρκτικής ακρόασης την Τρίτη, ανέφερε η εφημερίδα Courier Journal.

Ο σερίφης φέρεται να βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου με τα χέρια ψηλά μετά τους πυροβολισμούς, ζητώντας από την αστυνομία να του φερθεί δίκαια κατά τη σύλληψή του, κατέθεσε ένας ντετέκτιβ από το Κεντάκι, προσθέτοντας ότι ο Στάινς φέρεται να είπε στην αστυνομία: «Προσπαθούν να απαγάγουν τη γυναίκα και το παιδί μου».

Ο Stines, 43 ετών, ήταν επί δεκαετίες φίλος με τον Mullins, 54 ετών, και μάλιστα είχε γευματίσει μαζί του στις 19 Σεπτεμβρίου – ώρες πριν κατηγορηθεί ότι πυροβόλησε τον δικαστή οκτώ φορές μέσα στο δικαστήριο της κομητείας Letcher στο Whitesburg, όπου ο Mullins υπηρετούσε επί 15 χρόνια.

Ο υπαστυνόμος Clayton Stamper κατέθεσε ότι ένας μάρτυρας που συμμετείχε στο γεύμα είπε ότι είδε τον Mullins να ρωτάει τον Stines αν χρειάζεται να συναντηθούν ιδιαιτέρως, αν και το πλαίσιο της συνάντησης δεν έγινε κατανοητό, ανέφερε το πρακτορείο.

Πρόσθεσε ότι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας μέσα από την αίθουσα συνεδριάσεων -που δεν προβλήθηκε στο δικαστήριο- κατέγραψε τον σερίφη να χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα του ίδιου και του Mullins για να κάνει πολλαπλές κλήσεις στην κόρη του λίγο πριν πλησιάσει τον δικαστή και τον πυροβολήσει.

Στα ίχνη ενός πιθανού σεξουαλικού σκανδάλου

Ο υπαστυνόμος επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία βρήκε τον αριθμό τηλεφώνου της κόρης του Στάινς αποθηκευμένο στο τηλέφωνο του δικαστή, σύμφωνα με την Courier Journal, προσθέτοντας ότι η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση καθώς η αστυνομία προσπαθεί να ανακρίνει επιπλέον μάρτυρες και να εξετάσει και τα δύο κινητά τηλέφωνα.

Αν και ο συνήγορος υπεράσπισης Τζέρεμι Μπάρτλεϊ αρνήθηκε να συζητήσει το κίνητρο για τους πυροβολισμούς, οι αστυνομικοί φέρεται να υπέδειξαν την περασμένη εβδομάδα ότι η δολοφονία διερευνάται ως πιθανό σεξουαλικό σκάνδαλο. Οι αρχές δεν διευκρίνισαν το εν λόγω σεξουαλικό σκάνδαλο. Ωστόσο, ο σερίφης είχε καταθέσει προ ημερών σε αγωγή που είχαν καταθέσει δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων ισχυρίστηκε ότι ένας βοηθός την ανάγκασε να κάνει σεξ μέσα στο γραφείο του δικαστή επί έξι μήνες με αντάλλαγμα να μείνει εκτός φυλακής.

Διαβάστε ακόμη: