Oι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ ξανασμίγουν για μία ταινία μεγάλου μήκους που θα αφορά την αληθινή ιστορία του πρώην στελέχους της Nike, Σόνι Βακάρο, του ανθρώπου που ρίσκαρε την δουλειά και το μέλλον της εταιρείας για την δημιουργία της σειράς Air του Μάικλ Τζόρνταν.

O Ντέιμον θα υποδυθεί τον Σόνι Βακάρο, ενώ ο Άφλεκ θα σκηνοθετήσει την (ακόμα άτιτλη) ταινία και θα υποδυθεί τον συνιδρυτή της Nike, Φιλ Νάιτ. Όσον αφορά το υπόλοιπο καστ, σύμφωνα με το Deadline θα αποτελείται από τους Τζέισον Μπέιτμαν, Βαϊόλα Ντέιβις, Κρις Τάκερ, Μάρλον Γουέιανς, Κρις Μεσίνα, Μάθιου Μάχερ, Τομ Πάπα και Τζούλιους Τένον.

H προσπάθεια της Nike με τον Μάικλ Τζόρνταν

Η ταινία θα ακολουθεί την πραγματική ιστορία γύρω από την προσπάθεια της Nike να υπογράψει με τον ανερχόμενο μπασκετμπολίστα Μάικλ Τζόρνταν στα μέσα της δεκαετίας του ’80, μία συμφωνία που φάνταζε αδύνατη εκείνη την εποχή, αλλά έγινε πραγματικότητα χάρη στο πείσμα και την πειθώ του ανθρώπου που πίστεψε όσο κανένας άλλος το νούμερο 3 των ντραφτ του 1984. Η ένωση αυτή έμελλε να εξελιχθεί σε μια από τις πιο ιστορικές σχέσεις που αναπτύχθηκε ποτέ μεταξύ μιας μάρκας αθλητικών ειδών και ενός αθλητή.

O Μπέιτμαν θα υποδυθεί τον Ρομπ Στράσερ, τον δικηγόρο και υψηλόβαθμο στέλεχος της Νike, ο οποίος επέβλεπε το μάρκετινγκ της εταιρείας και ήταν ο μοναδικός που εμπιστεύτηκε τον Βακάρο εξαιτίας των διασυνδέσεων του με γνωστά ονόματα. Ο Στράσερ ήταν καθοριστικός παράγοντας στις προσπάθειες της Nike να υπογράψει (και αργότερα να προωθήσει) τον Τζόρνταν.

Η Ντέιβις θα υποδυθεί τη μητέρα του Τζόρνταν, Ντελόρις Τζόρνταν, η οποία είχε τεράστια επιρροή στη συμφωνία του Μάικλ με τη Nike, ενώ ο Τάκερ θα υποδυθεί τον Χάουαρντ Γουάιτ, πρώην μπασκετμπολίστα στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, ο οποίος ήταν ένα κατώτερο στέλεχος στο νεοσύστατο τμήμα μπάσκετ της Nike στις αρχές της δεκαετίας του ’80, λειτουργώντας τακτικά ως η καθημερινή σύνδεση της εταιρείας με το ρόστερ των παικτών του NBA.

Ο Γουέιανς θα αναλάβει τον ρόλο του Τζορτζ Ράβελινγκ, ο οποίος ήταν ο πρώτος μαύρος προπονητής σε δύο εμβληματικά συνέδρια – το Atlantic Coast Conference και το Pacific-10. Επιπλέον, το 1984, ήταν επικεφαλής προπονητής στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα και βοηθός προπονητή της βραβευμένης με χρυσό μετάλλιο της Ολυμπιακής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ – έτσι γνώρισε τον Μάικλ Τζόρνταν και έγιναν φίλοι.

Ο Μεσίνα έχει επιλεγεί για να υποδυθεί τον ατζέντη του Τζόρνταν, Ντέιβιντ Φολκ, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει αρκετούς εξέχοντες παίκτες του ΝΒΑ πριν υπογράψει με τον Μάικλ και συχνά πιστώνεται την ονομασία “Air Jordan”.

Ο Μάχερ θα υποδυθεί τον Πίτερ Μουρ, τον θρυλικό σχεδιαστή της Nike (και αργότερα της Adidas) που δημιούργησε τα σχέδια για τα πρώτα αθλητικά παπούτσια Air Jordan, ενώ ο Παπά θα υποδυθεί τον Στου Ίνμαν, το πρώην στέλεχος των Portland Trail Blazers, ο οποίος επέλεξε τον συχνά τραυματισμένο σέντερ Σαμ Μπόουι πριν από τον Τζόρνταν στα ντραφτς του NBA το 1984. Τέλος, ο Τένον (πραγματικός σύζυγος της Ντέιβις) θα υποδυθεί τον πατέρα του Τζόρνταν, Τζέιμς, ο οποίος επίσης επηρέασε την απόφαση του να υπογράψει με την Nike.