Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο βρίσκεται στην Χιλή, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο των 77.000 τ.μ.! Η πισίνα αυτή έχει μπει «με το σπαθί της» στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ενώ το σκηνικό γύρω από την πισίνα είναι ειδυλλιακό. Η πισίνα στο San Alfonso είναι ότι πρέπει για μοναδικές βούτιες μιας και είναι η μεγαλύτερη πισίνα σ’ όλο τον κόσμο!

Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο, λοιπόν, βρίσκεται στο Algarrobo της Χιλής. Το μήκος της ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο, ενώ συνολικά καλύπτει μια έκταση 77.000 τ.μ. Η πισίνα αυτή έχει μπει «με το σπαθί της» στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ενώ το σκηνικό γύρω από την πισίνα είναι, όπως μπορείτε να φανταστείτε, ειδυλλιακό: φοίνικες, λευκή άμμος, υπέροχη θέα κι όλα αυτά ένα βήμα πριν τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η χωρητικότητα της πισίνας φτάνει τα δυόμισι εκατομμύρια λίτρα νερού, το οποίο έρχεται κατευθείαν από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού πρώτα φυσικά φιλτραριστεί και καθαριστεί. Ασφαλώς, ο καθαρισμός αυτής της τεράστιας δεξαμενής επιτυγχάνεται μέσω μιας τεχνολογικής μεθόδου, που έχει αναπτύξει ο Χιλιανός μηχανικός Fernando Fischman, η οποία επιτρέπει τον καθαρισμό τεράστιων ποσοτήτων νερού.

Aντίστοιχα πρότζεκτ πρόκειται να γίνουν και σε άλλες χώρες, όπως η Αργεντινή, το Ντουμπάι αλλά και η Ελλάδα! Μάλιστα, η συγκεκριμένη τεχνολογική μέθοδος πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και σε μια τεχνητή λιμνοθάλασσα στην πόλη Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, με συνολική έκταση 12,5 εκτάρια.

Η μεγαλύτερη πισίνα με θαλασσινό νερό στην Ευρώπη βρίσκεται στην Ελλάδα!

Έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου από το 2017 που άνοιξε. Μιλάμε για το επιβλητικό 10.000 τ.µ. συγκρότηµα του SantAnna στη παραλία της Παράγκας Μύκονο που αποτελεί must σταθµό για κάθε κοσµοπολίτη που έχει αδυναµία στο high end beachlife! Με φόντο έναν ultra chic κυκλαδικής αισθητικής πολυχώρο µε σήµα κατατεθέν τη διάσηµη seawater πισίνα του που είναι η µεγαλύτερη beachfront πισίνα της Ευρώπης µυεί τπυς επισκέπτες σε… top εµπειρίες!

Εκεί που επικεντρώνεται κάποιος με το που βρεθεί στο SantaAnna είναι κυρίως η τεράστια πισίνα, η μεγαλύτερη παραθαλάσσια στην Ευρώπη που γεμίζει με θαλασσινό νερό.

Το δημιούργημα των Δημήτρη Χριστοφίδη – ομογενής επιχειρηματίας από την Αμερική και του σεφ Χρήστου Αθανασιάση σχεδιάστηκε από την ASPA S.A και κατασκευάστηκε από την Liberty Construction and Development. Επικεφαλής της Liberty και ένας από τους συνεταίρους του SantAnna είναι ο Χάρις Καραμεσίνης.

Περιμετρικά της υπάρχουν bars και ξαπλώστρες καθώς και επιλογές για φαγητό ενώ στο κέντρο της βρίσκονται VIP νησίδες με lounge αλλά και πριβέ σουίτα κάτω από την επιφάνεια  όπου τα παράθυρα τους βλέπουν στο εσωτερικό της πισίνας! Η συνολική επιφάνεια της πισίνας ανέρχεται σε 280 τ.μ. και το θαλασσινό νερό που χρειάζεται για να γεμίσει ξεπερνάει τα 840 χιλιόλιτρα.