Ο Στέφανος Κασσελάκης προσανατολίζεται να κάνει μια κίνηση ικανή να φέρει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τόσο στην Νέα Δημοκρατία όσο και στη σχέση της κυβέρνησης με την Εκκλησία.

Μιλώντας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στην τηλεόραση του Alpha o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να φλερτάρει με την ιδέα, ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πρόκειται για δέσμευση που έχει αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου, αλλά η ιδέα για την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας άμεσα μάλλον εγκαταλείπεται από την κυβέρνηση εξαιτίας τόσο των διαφωνιών στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας , όσο και για τις αντιδράσεις μερίδας της Εκκλησίας.

Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη συνέντευξη του στον Γιώργο Παπαδάκη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος , ενώ τάχθηκε αναφανδόν κατά της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών , δεν φάνηκε να έχει αντιρρήσεις στον πολιτικό γάμο ατόμων του ιδίου φύλου.Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ομιλία της το Σάββατο για τον προϋπολογισμό στη Βουλή τάχθηκε υπέρ τόσο υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών όσο και της νομικής κατοχύρωσης και προστασίας των παιδιών που αυτά έχουν αναγνωρίσει ή υιοθετήσει.

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλοβλέπει την ανάληψη πρωτοβουλίας για το γάμο των ομόφυλων προκύπτει από τη δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ναταλία Γερμανού.

Όταν η δημοσιογράφος έθεσε το ζήτημα στον κ. Κασσελάκη αυτός είπε : «Αν δεν θέλει να το κάνει εκείνος ( σ.σ να φέρει δηλαδή στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο ) θα το φέρουμε εμείς για ψήφιση , ΤΩΡΑ».

Το Σάββατο που έκανε αυτή τη δήλωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και δεν γνώριζε ότι χθες ο πρωθυπουργός θα προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής την κατάθεση εντός αυτής της εβδομάδας σχεδίου νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια , που όπως δήλωσε η κυβέρνηση του θα επιδιώξει να ψηφιστεί μέσα στον Ιανουάριο.

Η κίνηση αντίπραξης του μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να φέρει και αυτός στη Βουλή ( με την υποστήριξη άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης) πρόταση σχεδίου νόμου για την νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων.

Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση διαθέτει κοινοβουλευτικά «εργαλεία» για «παγώσει» ή να απορρίψει την σχετική πρωτοβουλία.

Αλλά είναι επίσης δεδομένο ότι ο Κ. Μητσοτάκης σε μια τέτοια περίπτωση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση αφού η αντιπολίτευση θα τον κατηγορήσει ότι «άλλα λέει και άλλα κάνει» , ενώ μπορεί να δυσαρεστήσει το τμήμα των «δικαιωματιστών» της ΝΔ, μηδέ εξαιρουμένου του οικονομικού του συμβούλου Αλέξη Πατέλη …

Διαβάστε ακόμη: