Η REDEN, ένας ανεξάρτητος παραγωγός φωτοβολταϊκών ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοινώνει την επέκτασή της στην Ελλάδα, ενισχύοντας τη δέσμευσή της για βιώσιμη παραγωγή ενέργειας και ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας. Με παρουσία σε 9 χώρες και με έδρα στη Γαλλία, η REDEN γνωρίζει σχετικά ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα, διευρύνοντας πρόσφατα τόσο την εσωτερική της ομάδα όσο και τους άμεσους συνεργάτες της, προωθώντας παράλληλα την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους στην εταιρεία. H REDEN Ελλάδας διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο ισχύος 815 MW τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Επιπλέον, το επιχειρησιακό πάρκο των 37 MW της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει 71 μονάδες, αναπτύσσεται εντατικά για να ενισχύσει την παραγωγική της ικανότητα με σκοπό τη βέλτιστη απόδοση.

H REDEN ευθυγραμμίζεται σταθερά με τον φιλόδοξο στόχο της Ελληνικής κυβέρνησης για την παραγωγή τουλάχιστον του 82% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030. Ως υπέρμαχοι της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας, η REDEN πιστεύει ότι αυτή είναι η βέλτιστη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Η ηλιακή ενέργεια προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα μέσω τεχνολογικών εξελίξεων και πρωτοβουλιών ανακύκλωσης. Οι δομές της μπορούν επιπλέον να παρέχουν πολύπλευρα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας έναντι των κλιματικών κινδύνων και της βελτίωσης των χώρων, χωρίς να διακυβεύεται η περιβαλλοντική ασφάλεια. Επιπλέον, η REDEN επικεντρώνεται στην προώθηση των τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας, ιδιαίτερα στις λύσεις μπαταριών, η οποία διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη της σταθερότητας και της αξιοπιστίας του δικτύου.

Ο Θρασύβουλος Αποστολίδης, Country Manager της REDEN Ελλάδος, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε σε θέση να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην Ελλάδα και να συμβάλλουμε στη μετάβαση της χώρας προς τη βιώσιμη ενέργεια, σταθερός εταίρος στο ταξίδι της Ελλάδας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μεταξύ άλλων με την αποτελεσματική ενσωμάτωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα υπάρχοντα δίκτυα. Σταθερή μας φιλοδοξία είναι να φτάσουμε το 1 GW σε λειτουργία μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, μέσω στρατηγικών επενδύσεων και συνεργασιών, αλλά και συνεχούς προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευημερία».

Ο Thierry Carcel, Διευθύνων Σύμβουλος της REDEN, δήλωσε: «Καθώς ο Όμιλός μας συνεχίζει να αναπτύσσεται και να καινοτομεί, παραμένει αφοσιωμένος στον στόχο των απτών οφελών για τις περιοχές και τους ανθρώπους όπου δραστηριοποιείται, σύμφωνα με την ισχυρή πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της (ΕΚΕ). Μέσω της προσεκτικής ανάπτυξης έργων, των απλοποιημένων διοικητικών διαδικασιών και της σχολαστικής λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων, η REDEN διασφαλίζει ότι οι δραστηριότητές της ακολουθούν τα υψηλότερα πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης, αλλά και υπακούουν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Με ισχυρή εξειδίκευση στα αγροβολταϊκά, για παράδειγμα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ενεργειακός τομέας μπορεί να φέρει βιώσιμες και μακροπρόθεσμες λύσεις σε αγροτικά ζητήματα. Ενόψει της κλιματικής αλλαγής, οι φωτοβολταϊκές κατασκευές μπορούν πράγματι να βελτιώσουν την καλή διαβίωση των ζώων και την ποιότητα των ζωοτροφών, επιτρέποντας τη χρήση μη παραγωγικής γης. Ως αποτέλεσμα, δεν παράγουμε μόνο πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και δίνουμε τη δυνατότητα στις καλλιέργειες να διατηρηθούν, να συνεχίσουν ή ακόμα και να αρχίσουν νέες.»

Διαβάστε ακόμη: