Γήπεδα που είναι από άκρη σε άκρη κίτρινα, κόκκινα, μπλε, μοβ, πράσινα και πορτοκαλί θα αποτελέσουν ένα μοναδικό θέαμα. Ή μια αμφισβητήσιμη επιλογή. Κάθε aμερικανός φίλαθλος του μπάσκετ έχει τις προτιμήσεις και τις θεωρίες του, όλες θεμιτές. Αλλά γιατί όλα τα παρκέ των γηπέδων στο NBA έγιναν ξαφνικά πολύχρωμα;

Η αλλαγή αυτή οφείλεται στο NBA In-Season Tournament, ή αλλιώς Κύπελλο NBA, το νέο τουρνουά που θα διεξάγεται στη μέση της σεζόν και θυμίζει κάπως τα διάφορα εθνικά κύπελλα. Σε λίγες ημέρες (4 και 5 Δεκεμβρίου) θα ξεκινήσει και η φάση των αγώνων νοκ-άουτ, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Τότε θα απονεμηθεί και το Κύπελλο ΝΒΑ στην T-Mobile Arena του Λας Βέγκας.

Τα εντυπωσιακά παρκέ του Κυπέλλου NBA

Και για να ξεχωρίσει ακόμη περισσότερο η νέα διοργάνωση, η αμερικανική λίγκα αποφάσισε να διεξαχθεί σε ειδικά γήπεδα, προσαρμοσμένα στα χρώματα των 30 franchises που συμμετέχουν σε αυτήν. Στο κέντρο και μέσα στην περιοχή των τριών δευτερολέπτων υπάρχουν επίσης οι εικόνες του κυπέλλου.

Η βαφή καλύπτει τους κόκκους και το κλασικό εφέ ξύλου που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα γήπεδα μπάσκετ. Όπως κάθε καινοτομία, προφανώς δεν άρεσε σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των παικτών. Το εφέ όμως, ειδικά στην τηλεοπτική του μετάδοση, επιβεβαιώνει το συνηθισμένο αμερικανικό μπασκετικό σόου.

Διαβάστε ακόμη: