Γίνεται πολλή κουβέντα τις τελευταίες ημέρες – και πολλά σχετικά ρεπορτάζ βγαίνουν στον αέρα- γύρω από την υπόθεση της εξαγοράς που έγινε στην Εθνική Ασφαλιστική από το fund CVC, καθώς και τις αποφάσεις της DGcomp που παρενέβη κατόπιν εγχώριων ανταγωνιστών της στον τομέα της Υγείας!

Τα ρεπορτάζ είναι λίγο πολύ ίδια, ταυτόσημα! Λένε δηλαδή, κινούμενα στην ίδια γραμμή, ότι η απόφαση της DGcomp θα είναι θετική και πως το ντηλ μεταξύ CVC και Εθνικής τράπεζας για την Εθνική Ασφαλιστική θα επιτευχθεί, καθώς θα θέσει στο αρχείο τις σχετικές καταγγελίες των Ιατρικών Συστημάτων εντός και εκτός Ελλάδος!

Εκείνο που όμως δεν μας λένε- και κατά την άποψη μας είναι κρίσιμο- είναι εάν η σχετική απόφαση της DGcomp θέσει προϋποθέσεις, διλήμματα !

Και εάν τις προϋποθέσεις αυτές και τα διλήμματα είναι διατεθειμένη να τα δεχτεί η CVC!

Και τούτο διότι, σκοπιμότητα των εγκαλούντων, αυτών που βρίσκονται πίσω από τις καταγγελίες, κρυφά ή φανερά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι το μπλοκάρισμα των επενδύσεων της CVC στον τομέα της Υγείας και η κατά το δυνατόν εξώθηση της σε αποεπένδυση!

Σε απλά λόγια, τα εγχώρια συμφέροντα της Υγείας, που επί χρόνια κυριαρχούσαν στο σύστημα, κατέχοντας Δεσπόζουσα θέση, συνειδητοποιώντας ότι χάνουν ρόλους και μερίδια αγοράς, επιδιώκουν παντί τρόπο πρώτον να μην αφήσουν την CVC να «χτυπήσει» το Ερρίκος Ντυνάν όταν βγει προς πώληση από την Τρ. Πειραιώς και δεύτερον να εξαναγκαστεί να πωλήσει το όλον ή μέρος του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της σε νοσηλευτικά ιδρύματα!!!

Περί αυτού πρόκειται! Αυτός είναι ο απώτερος στόχος! Και όχι η Εθνική Ασφαλιστική αυτή καθ’ εαυτή!

Υπό το πρίσμα αυτό αναμένεται η απόφαση της DGcomp.

Και εκείνο που πρέπει να θεωρείται βέβαιον είναι, πως η CVC δεν πρόκειται επ ουδενί, ούτε σε πιέσεις, ούτε σε «εκβιασμούς» να υποκύψει και κατά πληροφορίες δεν πρόκειται να κάνει ούτε μισό βήμα πίσω όσον αφορά την επενδυτική της πολιτική στα νοσοκομεία.

Και το χαρτοφυλάκιο της θα διατηρήσει αμετάβλητο, αλλά και θα κινηθεί επιθετικά για το Ερρίκος Ντυνάν όταν προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός!

Και εδώ που τα λέμε, στην Κομισιόν δεν είναι τίποτε …αμερικανάκια! Υπό κανονικές συνθήκες, κατανοούν και αντιλαμβάνονται την σκοπιμότητα των καταγγελιών…

Το CVC θα «χτυπήσει» το Ερρίκος Ντυνάν!