Στο γήπεδο, ο Μάικλ Τζόρνταν δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν. Έξω από αυτό όμως, ο θρύλος του NBA είχε μια άγνωστη φοβία: το νερό. Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1970, όταν σε ηλικία 7 ετών έχασε έναν στενό του φίλο που βυθίστηκε στα κύματα και παραλίγο να τον πάρει μαζί του.

Το 1992 είπε στο περιοδικό Playboy: “Πήγα να κολυμπήσω με έναν πολύ καλό φίλο μια μέρα, και διασκεδάζαμε ‘πιάνοντας’ κύματα. Κάποια στιγμή, το ρεύμα ήταν τόσο δυνατό που τον κατάπιε και με άρπαξε. Λέγεται ‘κλειδαριά θανάτου’ όταν κάποιος μπορεί να πεθάνει. Πρακτικά έπρεπε να του σπάσω το χέρι, γιατί επρόκειτο να με πάρει μαζί του”.

Playboy: Καταφέρατε να τον σώσετε;

Τζόρνταν: Όχι, πέθανε.

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο τραύμα της παιδικής ηλικίας του. “Όλοι φοβούνται κάτι. Εγώ δεν μπλέκω με το νερό πια”, είπε πολλά χρόνια αργότερα ο MJ, ο οποίος επί σειρά ετών μισούσε τη θάλασσα και την απέφευγε με κάθε τρόπο.

Ο  Τζόρνταν κατάφερε να ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό ακόμη και αυτό που φαινόταν να είναι η πιο ανυπέρβλητη του φοβία. Η απίστευτη πνευματική του ικανότητα είναι αδιαμφισβήτητη και ενώ παραδέχεται ότι εξακολουθεί να φοβάται το νερό, έχει βρει κάποια κανονικότητα στη σχέση του μαζί του.