Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια, θα σκεφτείτε και με το δίκιο σας.

Αλλά, δεν μπορεί να μην έχουμε θέση και παρέμβαση σε ευρωπαϊκές αποφάσεις που μας αφορούν άμεσα ως χώρα.

Η επικείμενη σύνοδος των Eurogroup / Ecofin στις 13 και 14 Μαρτίου, όπως και η Σύνοδος Κορυφής στις 23 και 24 Μαρτίου, είναι πολύ πιθανό να αποδειχθούν ιστορικές, καθώς στην ατζέντα τους περιλαμβάνονται «βαριά» θέματα, με κυριότερα τους νέους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες και τις «πράσινες» επιδοτήσεις, με πιθανή νέα αμοιβαιοποίηση χρέους.

Σε επίπεδο όμως δημόσιας τοποθέτησης, υπάρχει δυστυχώς κυβερνητική «αφωνία», παρότι είναι προφανές ότι όλα τα θέματα της Συνόδου, ιδιαίτερα δε οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες, ενδιαφέρουν πάρα πολύ την Ελλάδα.

Καμία πρόταση, καμία νύξη, καμία προετοιμασία.

Αλλά και η μέχρι τώρα τουλάχιστον θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ενέταξε αυτά τα θέματα στην επίσημη προεκλογική του ατζέντα και ιδίως αυτό των νέων δημοσιονομικών κανόνων, προκαλεί απορίες και προβληματισμό.

Πάλι οι Ιταλοί θα…καθαρίσουν και για μας, επειδή έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα χρέους και εμείς πρέπει να πάμε μαλακά, γιατί έχουμε να διεκδικήσουμε την επενδυτική βαθμίδα;

Θα επανέλθω φίλες και φίλοι, γιατί πολλά, πάρα πολλά παίζονται στην Ε.Ε. αυτή την περίοδο και η Ελλάδα, βράζοντας στα προβλήματά της και στο ζουμί της, των εκλογών συμπεριλαμβανομένων, δεν μπορεί να είναι απλώς “συμμετέχουσα”…

Διαβάστε περισσότερα