Όπως πρώτο το Radar.gr αποκάλυψε, η αμερικανική Mondelez ήρθε σε συμφωνία με τους μετόχους της Chipita για την εξαγορά της εταιρίας από τον αμερικανικό κολοσσό αντί του ποσού των 1,7 δις.

Για να είμαστε ειλικρινείς όταν μας ενημέρωσαν για το τίμημα εξαγοράς πριν από περίπου ένα μήνα όταν και προβήκαμε στη δημοσιοποίηση του γεγονότος, υπήρξαμε επιφυλακτικοί!

Και είπαμε μήπως δεν είναι τελικά 1,7 δις. που διαρρέουν αλλά 1,07 δις. καθώς την προηγούμενη φορά η πλευρά Θεοδωρόπουλου διέρρεε πως το τίμημα ήταν 1,5 δις ενώ οι αμερικανοί προσέφεραν μετά βίας 850 εκατ. ευρώ!

Εν πάσει περιπτώσει, ξέρετε καλά πως στην πιάτσα τα ποσά δεν είναι πάντα αυτά που γράφονται ούτε αυτά που διαρρέονται ή ανακοινώνονται επισήμως!

Επί του προκειμένου τώρα, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η επιτυχία του Σπ. Θεοδωρόπουλου είναι πρωτοφανής!

Μολονότι μέτοχος με μόλις 12% κατάφερε όχι απλά να κάνει κουμάντο αφήνοντας τους μεγαλομετόχους Ολάγιαν σε δεύτερη μοίρα, αλλά πέτυχε το ακατόρθωτο να πουλήσει αλλεπάλληλες φορές την εταιρία από τον έναν στον άλλο αγοραστή, είτε αυτός λεγόταν Δασκαλόπουλος, Βγενόπουλος ή αμερικανική πολυεθνική!

Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Σπύρος!

Ο εκλεκτός των τραπεζιτών, ο δημοσιοσχεσίτης, ο προνομιακός συνομιλητής του πιστωτικού συστήματος, των χορηγήσεων, των εξαγορών συναφών εταιριών!

Και είναι προφανές πως έτσι προκύπτουν οι υπεραξίες και οι μεταπωλήσεις από τον ένα στον άλλο!

Με βασικό κερδισμένο αυτόν που λαμβάνει εκ του ασφαλούς το χαμηλότερο ρίσκο…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.