Ο 48χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε με μαχαίρι την 55χρονη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμα όπου ζούσε, στην περιοχή Ανάληψη στη Θεσσαλονίκη, πήρε προθεσμία από την Ανακρίτρια, για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Εις βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, βία κατά υπαλλήλων (επειδή αντιστάθηκε κατά την προσαγωγή του), δήλωση ψευδών στοιχείων και φθορά σε πράγματα με φωτιά (την έθεσε σε έγγραφο μετά το φονικό, καθώς βρισκόταν σε αυτοσχέδιο πάρκινγκ).

Στη συνέχεια παραπέμθηκε στην αρμόδια Ανακρίτρια, από την οποία αιτήθηκε προθεσμία και μέχρι να απολογηθεί παραμένει υπό κράτηση.

Αμίλητος ο 48χρονος, κατά τη μεταγωγή του

Ο 48χρονος, υπήκοος Γεωργίας, κατά την μεταγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ήταν αμίλητος, ενώ το αριστερό του χέρι ήταν τυλιγμένο με επίδεσμο.

Απολογούμενος προανακριτικά φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό υπήρχαν εντάσεις με τη σύντροφό του.

Η 55χρονη, με καταγωγή από τη Γεωργία, σκόπευε, σύμφωνα με το περιβάλλον της, να διακόψει τη σχέση τους λόγω των συνεχών προστριβών που είχε μαζί του.

Η 55χρονη εντοπίστηκε μέσα σε λίμνη αίματος

Το έγκλημα διαπράχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Αυγούστου στο διαμέρισμα ημιωρόφου όπου ζούσε το θύμα στην οδό Γραβιάς 47. Εντοπίστηκε μέσα σε λίμνη αίματος, φέροντας πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι τα οποία αποδείχθηκαν θανατηφόρα.

Μάρτυρες κατέθεσαν στην αστυνομία ότι άκουσαν την γυναίκα να εκλιπαρεί τον 48χρονο να μην τη σκοτώσει, ενώ τον είδαν να εγκαταλείπει το σπίτι, αφού πρώτα το κλείδωσε, με αιματοβαμμένα χέρια και ρούχα.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα στην περιοχή Καραμπουρνάκι, στην Καλαμαριά, οπότε και προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

«Έκρηξη» της ενδοοικογενειακής βίας

«Έκρηξη» της ενδοοικογενειακής βίας παρατηρείται στη χώρα μας από την αρχή του έτους. Αυξήθηκε μάλιστα, ο αριθμός των γυναικών οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους.

Τα στοιχεία έχουν προκύψει από τη γραμμή SOS 15900, στην οποία από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο έγιναν πάνω από 4.000 κλήσεις εκ των οποίων οι 2.869 αφορούσαν σε περιστατικά βίας.

Πάνω από 50 γυναίκες – θύματα βίας που έζησαν τραγικές στιγμές κατά τη διάρκεια της καραντίνας μέσα στο σπίτι τους, κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθούν με τα παιδιά τους επειγόντως σε έκτακτα καταλύματα πριν εισαχθούν σε ξενώνες φιλοξενία.

Ανησυχητικά όμως είναι και τα στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία αυτή τη φορά για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Οι Αρχές διαχειρίστηκαν συνολικά 554 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια.