Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας μετά το στυγερό έγκλημα με θύμα την 48χρονη Νεκταρία που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον 54χρονο πρώην σύζυγό της. Τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού από χθες δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που βρήκε την οικογένειά τους.

Σύμφωνα με το cretapost, η κηδεία της Νεκταρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον τόπο καταγωγής της, τον Αμπελούζο της Μεσαράς, στις 2 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει αν ο 54χρονος συζυγοκτόνος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, καθώς ως αργά χθες, νοσηλευόταν φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, αφού είχε αυτοτραυματιστεί στο στήθος με το ίδιο μαχαίρι.

«Φέρει δύο τραύματα από αμβλύ όργανο στο αριστερό στήθος. Το ένα επιφανειακό, το άλλο λίγο πιο βαθύ. Οι γιατροί τον περιέθαλψαν, ενώ δεν χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση», εξήγησε στο cretapost, ο διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Μανώλης Καλλιονάκης.

Η αυλαία του θρίλερ της Ιεράπετρας που κράτησε με κομμένη την ανάσα όλη την Ελλάδα το πρωί της Παρασκευής έπεσε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, όταν ο συζυγοκτόνος παραδόθηκε αιμόφυρτος και ξυλιασμένος από το κρύο στους αστυνομικούς, ύστερα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν επτά ολόκληρες ώρες.

Η μοτοσικλέτα έπαθε βλάβη

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 54χρονος προσπάθησε να διαφύγει από τον τόπο του εγκλήματος με τη μοτοσικλέτα του, όμως έπαθε βλάβη και αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει. Έτσι, πήγε στην άκρη του γκρεμού της Περιστεράς και απειλούσε να πέσει στο κενό, αν πλησίαζαν οι αστυνομικοί.

Ακόμη κι ο διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. που κλήθηκε στο σημείο, τα βρήκε σκούρα στην προσπάθειά του να τον πείσει να παραδοθεί, καθώς ήταν εμφανώς ταραγμένος και φέρεται να φώναζε πως δεν μπορεί πλέον να αντικρίσει τα τέσσερα παιδιά του, τον 25χρονο Κωνσταντίνο, τον 22χρονο Μάνο και τις 18χρονες δίδυμες Τζένη και Κατερίνα.

Στο σημείο βρέθηκε ο μεγαλύτερος γιός του που προσπαθούσε να τον μεταπείσει, λέγοντάς του ότι ο ίδιος και τα αδέλφια του δεν θα άντεχαν να χάσουν και τους δυο γονείς τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δολοφόνος πείστηκε να παραδοθεί όταν τον διαβεβαίωσαν ότι η πρώην σύζυγός του δεν είχε πεθάνει, αλλά βρίσκεται στην εντατική του νοσοκομείου. Τότε, ξέσπασε σε κλάματα φωνάζοντας ότι μετάνιωσε και αυτοτραυματίστηκε με το ήδη ματωμένο μαχαίρι.

Ζήτησε βοήθεια η Νεκταρία

Όσοι γνώριζαν τον 54χρονο, αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και μάλιστα είχε κλείσει ραντεβού για να εξεταστεί από ψυχίατρο. Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Όμως, το πάθος του για την άτυχη Νεκταρία επικράτησε και πήγε να την βρει στο ξενοδοχείο όπου πήγε να περάσει από συνέντευξη για να βρει δουλειά, αποφασισμένος να την εξοντώσει, αφού δεν μπορούσε να είναι μαζί της.

Μία φίλη της άτυχης γυναίκας, αποκάλυψε ότι η 48χρονη ζούσε έναν εφιάλτη στα χέρια του 54χρονου, καθώς της φερόταν άσχημα και της ασκούσε σωματική βία. Η 48χρονη είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι κινδυνεύει, αλλά οι αστυνομικοί φέρονται να μην έκαναν ούτε καν σύσταση στον εν διαστάσει σύζυγό της, παρ’ όλο που ήταν γνωστό ότι στον κύκλο του είχε δηλώσει πως ήταν αποφασισμένος να την σκοτώσει!

«Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι να πιούμε καφέ και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν και μας έλεγε μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε. Ακριβώς, τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα δύο τα παιδιά, τα μικρά. Ήταν αρκετά χρόνια σε διάσταση. Αυτός έμενε στο σπίτι, δεν έφευγε. Η Νεκταρία δούλευε μία και δύο δουλειές για να μπορεί να συντηρεί το σπίτι, τα τέσσερα παιδιά τους και αυτόν. Ήταν μια μάνα με όλα κεφαλαία. Μια αξιόλογη κοπέλα. Όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο», αποκάλυψε η φίλη της.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υποστήριξε σε ανακοίνωσή της ότι

«Σε καμία αστυνομική υπηρεσία του νομού Λασιθίου δεν είχε καταγραφεί ή καταγγελθεί οτιδήποτε, σε βάρος του εμπλεκόμενου ημεδαπού που να σχετίζεται με την υπόθεση».

Πάντως, από τις αναρτήσεις της 48χρονης Νεκταρίας στο Facebook προκύπτει ότι αντιδρούσε στην επιθετική συμπεριφορά του πρώην συζύγου της, καθώς τις τελευταίες ημέρες είχε γράψει:

«Κανείς δεν μπορεί να κρίνει τις επιλογές μου. Γιατί κανείς δεν έζησε τη ζωή μου!!. Να τολμάς να λες όχι σε όποιον καταπατά τα θέλω σου».

Η σχέση με τον φίλο του πρώην

Όσο καιρό έμειναν χωρισμένοι, ο 54χρονος και η 48χρονη δεν είχαν επαφές. Ο πρώην σύζυγος δεν γνώριζε πού και πώς ζούσε η Νεκταρία, ως την τελευταία στιγμή που έμαθε ότι είχε κάνει ερωτικό δεσμό με έναν στενό φίλο του, έναν άνθρωπο που ο ίδιος εμπιστευόταν. Αυτή ήταν και η θρυαλλίδα που πυροδότησε την έκρηξή του.

«Χθες (την Πέμπτη) ο ξάδελφός μου έμαθε ότι η Νεκταρία είχε σχέση με τον επί 35 χρόνια επιστήθιο φίλο του. Μάλιστα, είδε και μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο φίλος του μαζί με την πρώην σύζυγό του στα social media. Πιθανότατα αυτό τον εξόργισε και έκανε ό,τι έκανε», αποκάλυψε η ξαδέλφη του δράστη.

Το χρονικό του εγκληματος

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η 48χρονη έφυγε από το σπίτι όπου έμενε με το νέο σύντροφό της στην Ιεράπετρα για να πάει στο ξενοδοχείο στην περιοχή της Περιστεράς. Θα έκανε ένα δοκιμαστικό για να πιάσει δουλειά την επόμενη τουριστική σεζόν. Πήγε εκεί μαζί με τον φίλο της, όμως εκείνος έφυγε χωρίς να φανταστεί την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Ο 54χρονος τους είχε ακολουθήσει με τη μηχανή του και, όταν ο σύντροφος της πρώην συζύγου του έφυγε, όρμησε καταπάνω της και την χτύπησε με αυτήν με μανία. Παρά τον πόνο, η Νεκταρία προσπάθησε να του ξεφύγει, όμως ο εκτός εαυτού άνδρας την πρόλαβε κοντά στην πισίνα και την χτύπησε ξανά και ξανά με το μαχαίρι που κρατούσε, καταφέροντάς της οκτώ θανάσιμα πλήγματα!

Η περιγραφή όσων συνέβησαν από την διευθύντρια του ξενοδοχείου, που είδε από τις κάμερες ασφαλείας το φρικτό έγκλημα, συγκλονίζει:

«Η κοπέλα ήρθε το πρωί να κάνει δοκιμαστικά για να δούμε αν θα την πάρουμε του χρόνου. Αυτός, όπως μάθαμε, την ακολούθησε από το σπίτι της. Η μητέρα μου βρισκόταν στο παρκινγκ όταν η κοπέλα έφτασε στο ξενοδοχείο, συνοδευόμενη από τον φίλο της. Ο φίλος της έφυγε και στη συνέχεια η 48χρονη μπήκε μέσα και πλησίασε την μητέρα μου. Εκείνη την ώρα μπαίνει αυτός με τη μηχανή του μέσα στο παρκινγκ και την εμβολίζει, την ρίχνει κάτω. Σηκώνεται η Νεκταρία και η μητέρα μου φεύγει για να πάει να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία».

Όσα συνέβησαν από εκείνη τη στιγμή και μετά, η επιχειρηματίας τα είδε αργότερα από το βίντεο του κλειστού κυκλώματος:

«Όταν επέστρεψε η μητέρα μου, είδε τον 54χρονο πάλι στο παρκινγκ απόλυτα ψύχραιμο. Εκείνη δεν γνώριζε ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν την είχε σκοτώσει. Και του λέει «Πού είναι η …; Τί της έκανες;» και της απαντά «Είχαμε προηγούμενα» και φεύγει. H μητέρα μου όταν είδε έτσι τον 54χρονο, δεν κατάλαβε ότι την είχε σκοτώσει. Νόμιζε ότι είχε κρυφτεί κάπου επειδή εμφανίστηκε ο πρώην σύζυγός της. Μετά που την έψαξε, την βρήκε πεσμένη μέσα σε μία λίμνη αίματος. Η μητέρα μου είναι σε κατάσταση σοκ. Είδαμε από τις κάμερες ότι την κυνηγούσε για να την σκοτώσει! Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε. Στην είσοδο δεν έπαιρνε μπροστά η μηχανή του. Την παρατάει και φεύγει με τα πόδια και πάει στο δίπλα χωράφι, που είναι γκρεμός», περιγράφει.

Επτά ώρες αγωνίας

Σε εκείνη την απόκρημνη περιοχή του Περιστερά έμεινε ο 54χρονος, απειλώντας να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στον γκρεμό. Η περιοχή αποκλείστηκε από άνδρες της Αστυνομίας και ο διαπραγματευτής που έφτασε στο σημείο προσπαθούσε μάταια να τον πείσει να παραδοθεί.

Το θρίλερ κράτησε επτά ολόκληρες ώρες και ο συζυγοκτόνος που είχε ήδη αυτοτραυματιστεί άρχισε να τρέμει από το κρύο και το ψιλόβροχο. Τελικά, χρειάστηκε να μιλήσει μαζί του στο κινητό του το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά του και να τον ικετεύσει να μην αυτοκτονήσει, για να παραδοθεί τελικά στην αστυνομία λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής.