Θετική χαρακτηρίζει η ΓΣΕΒΒΕ την απόφαση της κυβέρνησης για μερική επαναλειτουργία της αγοράς

«Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, για άνοιγμα μεγάλου μέρους της αγοράς, χωρίς τους ασφυκτικούς περιορισμούς και τις ανισότητες που δημιουργεί η μέθοδος του click away, μόνο θετικά μπορεί να αξιολογηθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Τονίζει μεταξύ άλλων την πολύ δύσκολη περίοδο, όπου οι επιχειρήσεις κλήθηκαν να αναστείλουν την λειτουργία τους ή και να λειτουργήσουν εντός ενός ρυθμιστικού πλαισίου που επέφερε δραματική μείωση τζίρου τους.

«Είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε το αντίκτυπο που θα έχει αυτό το μέτρο, για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί δυσανάλογα από τις συνέπειες της πανδημίας» επισημαίνουν οι επιχειρηματίες.

Ψυχολογική ανάταση σημειώνουν πως θα προσφέρει η επαναλειτουργία στους καταστηματάρχες εντός των καταστημάτων τους.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τηρήσουν με αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτοκόλλα καταρχήν για τη προστασία των καταναλωτών, των εργαζομένων και τη δική τους, αλλά και για την διατήρηση αυτού του μέτρου». 

Τονίζουν όμως πως υπάρχουν επιχειρήσεις που ακόμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με εργαζόμενους και επιχειρηματίες οι οποίες και αγωνιούν για το μέλλον τους.

«Επιτακτική ανάγκη οι εμβολιασμοί να προχωρήσουν γρήγορα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα του συνόλου της αγοράς» επισημαίνουν και καταξήγουν στην ανακοίνωσή τους πως «είναι επίσης, ανάγκη να ληφθούν ικανοποιητικά μέτρα στήριξης των κλάδων και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.