Η 8η αγωνιστική της Premier League άνοιξε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, καθώς η Λίβερπουλ ήταν επιβλητική και κατάφερε να «σκορπίσει» τη Γουότφορντ στο ντεμπούτο του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο των «hornets». Η συγκεκριμένη ήταν και η πιο βαριά ήττα του Ιταλού τεχνικού σε αγώνα πρεμιέρας του αγγλικού πρωταθλήματος.

Μ’ αυτή τη νίκη η Λίβερπουλ πέρασε στην πρώτη θέση έχοντας 18 βαθμούς και θα περιμένει την Τσέλσι, για να δει αν θα παραμείνει εκεί ή αν θα υποχωρήσει στη βαθμολογία. Αντίθετα η Γουότφορντ που οφείλει να μαζέψει τα κομμάτια της είναι στη 15η θέση με 7 πόντους.

Οι κόκκινοι του Κλοπ μπήκαν από το πρώτο λεπτό με το πόδι πατημένο στο γκάζι, θέλοντας να επιβάλουν το ρυθμό τους και να μην αφήσουν τη Γουότφορντ να πιστέψει στιγμή ότι μπορεί να πάρει πράγματα από το ματς. Έτσι, μόλις στο 9’ ο Σαλάχ έβγαλε μια εξαιρετική πάσα στον Μανέ, ο οποίος την αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, κάνοντας το 1-0.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε και η Λίβερπουλ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα στο 37’ ο Μίλνερ πήρε την πάσα του Μανέ και με σέντρα του βρήκε τον Φιρμίνο, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δε σημειώθηκε άλλη φάση και το 2-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Παρά την ασφάλεια που είχε αυτό το σκορ, η Λίβερπουλ δε χαλάρωσε ούτε στο δεύτερο 45λεπτο, καθώς μπήκε με μοναδικό στόχο να πετύχει ακόμη περισσότερα γκολ. Αρχικά στο 52’ μια κόντρα-επίθεση των κόκκινων κατέληξε στα δίχτυα μετά από ριμπάουντ του Φιρμίνο στην ασταθή απομάκρυνση του Φόρστερ, ο οποίος έσωσε αυτογκόλ.

Έπειτα στο 54’ ο Φιρμίνο πάσαρε στον Σαλάχ κι εκείνος για μία ακόμα φορά έδειξε τη σπουδαία κλάση του, χορεύοντας την άμυνα της Γουότφορντ και πλασάροντας από δύσκολη γωνία. Ουσιαστικά σ’ εκείνο το σημείο και με το σκορ στο 4-0, οι γηπεδούχοι έριξαν λευκή πετσέτα και οι φιλοξενούμενοι έριξαν το ρυθμό του αγώνα.

Η Λίβερπουλ μπορεί να μην έπαιζε, όπως είναι λογικό, με την ίδια ένταση στα εναπομείναντα λεπτά, ωστόσο έως το τέλος του αγώνα κατάφερε να βρει ακόμα ένα γκολ. Συγκεκριμένα στο 90+1’ ο Νέκο Γουίλιαμς σέντραρε κι ο Φιρμίνο σε κενό τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 5-0, κάνοντας προσωπικό χατ-τρικ.

Η συγκεκριμένη ήταν και η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Βραζιλιάνου με τη φανέλα των κόκκινων, ενώ από την άλλη πλευρά για μία ακόμη φορά σε ψηλά επίπεδα απόδοσης κινήθηκε κι ο Μοχάμεντ Σαλάχ.