Ένα ακυκλοφόρητο demo της Γουίτνεϊ Χιούστον που ηχογραφήθηκε, όταν η τραγουδίστρια ήταν 17 ετών πωλήθηκε ένα εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία NFT.

Ο νικητής πλειοδότης θα έχει πλέον πρόσβαση στο πλήρες demo που διέθεσε προς πώληση η OneOfVault μαζί με ψηφιακό βίντεο που δημιούργησε η 17χρονη καλλιτέχνης, Νταιάνα Σινκλέρ, το οποίο περιλαμβάνει σπάνιες αρχειακές φωτογραφίες της τραγουδίστριας. Το demo δεν έχει ξανακουστεί μέχρι τώρα.

«Η δυνατότητα της συνεργασίας με την οικογένειά της και η επαφή με τη μουσική της άλλαξε πραγματικά τον τρόπο που την έβλεπα στα μουσικά της βίντεο. Νιώθω πιο συνδεδεμένη με την προσωπικότητα που ήταν» είπε η Σινκλέρ.

Στη δημοπρασία NFT (non-fungible tokens)-ψηφιακών πιστοποιητικών ιδιοκτησίας και αυθεντικότητας, που αντιστοιχούν σε μοναδικά αντικείμενα, ψηφιακά ή και φυσικά και πωλούνται τώρα σε δημοπρασία πωλήθηκαν επίσης σπάνιες αρχειακές φωτογραφίες της Χιούστον, σχεδιασμένες ως κινούμενα σχέδια με εφέ ψηφιακού λευκώματος.

Τα έσοδα από την πώληση της συλλογής θα καλύψουν ανάγκες του Ιδρύματος Whitney E. Houston, το οποίο έχει αποστολή να δημιουργεί ευκαιρίες και να ενδυναμώνει τη νεολαία.

Γουίτνεϊ Χιούστον: Sold out οι συναυλίες του ολογράμματος της στο Λας Βέγκας

Μπορεί να έχουν περάσει εννιά χρόνια από το θάνατό της, αλλά η Γουίτνεϊ Χιούστον είναι μια από τις αγαπημένες τραγουδίστριες όλων των εποχών. Αυτό σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές εξελίξεις που ανεβάζουν στη σκηνή το ολόγραμμά της, μετατρέπουν το σόου «An Evening with Whitney: The Whitney Houston Hologram Concert» σ’ ένα απ’ τα μεγαλύτερα θεάματα που προσφέρει αυτή την εποχή το Λας Βέγκας. Φυσικά, οι πρώτες παραστάσεις έχουν ξεπουλήσει.

Την υπέροχη φωνή της Γουίτνεϊ Χιούστον συνοδεύει μια ορχήστρα που παίζει ζωντανά και αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς. Υπάρχει επίσης, χορωδία και χορευτές. Το σόου είναι μια προσπάθεια να μείνε ζωντανή η μνήμη της, αλλά και η κληρονομιά που άφησε στο παγκόσμιο τραγούδι με κορυφαίες επιτυχίες που παραμένουν διάσημες ακόμη και σήμερα. Σύμφωνα με το περιοδικό «Rolling Stone», η Γουίτνεϊ Χιούστον είναι μια από τις 100 καλύτερες τραγουδίστριες όλων των εποχών. Μέχρι τώρα, δε, τα άλμπουμ της έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλες τις μορφές τους.

Τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 49 δολάρια. Ακούγονται όλες σχεδόν οι μεγάλες επιτυχίες της, όπως τα «I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)»«I Will Always Love You»«The Greatest Love of All Time» και άλλα πολλά αγαπημένα τραγούδια από την τεράστια καριέρα της που διήρκεσε από το 1977 ως το 2012. Ως τώρα έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις μέχρι και την 1η Μαΐου.