Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι το νούμερο 4 στο κυρίως ταμπλό των ανδρών και η Μαρία Σάκκαρη, νούμερο 5 σε εκείνο των γυναικών, σύμφωνα με τους ιθύνοντες του θεσμού.

Ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το νούμερο 1 στο κυρίως ταμπλό των ανδρών και θα επιδιώξει να κατακτήσει τον έβδομο τρόπαιό του στο τουρνουά του Λονδίνου και τον 21ο τίτλο του σε τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, δε συμμετέχει στο Γουίμπλεντον, λόγω του αποκλεισμού των αθλητών από Ρωσία και Λευκορωσία, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Παράλληλα, θα απουσιάσει από το τουρνουά και το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ, καθώς υπεβλήθη σε επέμβαση στον δεξιό αστράγαλο, μετά τον τραυματισμό του στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός ενάντια στον Ράφα Ναδάλ.

Ο 36άχρονος Ισπανός, ο οποίος μετρά 22 τίτλους σε Γκραν Σλαμ, είναι στο νούμερο 2 του κυρίως ταμπλό, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να τεθεί αντιμέτωπος με τον Τζόκοβιτς μονάχα στον τελικό. Ο Νορβηγός Κάσπερ Ρούουντ βρίσκεται στο νούμερο 3, ενώ στο νούμερο 5 θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ.

Στο μεταξύ, η Ίγκα Σφιόντεκ είναι το νούμερο 1 στο κυρίως ταμπλό των γυναικών και «μπαίνει» στο Γουίμπλεντον με ένα… εντυπωσιακό σερί 35 νικών, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου στα τελευταία έξι τουρνουά που έλαβε μέρος, ενώ δεν έχει ηττηθεί σε αγώνα από τα μέσα Φεβρουαρίου. Πάντως, η 21άχρονη Πολωνή δεν έχει περάσει τον 4ο γύρο του Γουίμπλεντον σε επίπεδο γυναικών.

Στο νούμερο 2 του ταμπλό θα βρίσκεται η Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ, ενώ η Ονς Ζαμπέρ από την Τυνησία, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά του Βερολίνου, θα είναι στο νούμερο 3, μπροστά από την Ισπανίδα Πάουλα Μπαντόσα (νούμερο 4).

Στη λίστα για τα προκριματικά των γυναικών, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ βρίσκεται στο νούμερο 22. Η κλήρωση του Γουίμπλεντον θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής, ενώ οι αγώνες του κυρίως ταμπλό αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα (27/06).