Φανταστική εμφάνιση στο Λονδίνο από τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, ο οποίος νίκησε στα τρία σετ τον Τζόρνταν Τόμπσον και έπεσε… στην αγκαλιά του Νικ Κύργιου!

Πιο πειστικός από κάθε άλλη φορά στο χορτάρι ο 23άχρονος, έκαμψε την αντίσταση του 28άχρονου Αυστραλού (νούμερο 76) με 6–2, 6–3, 7–5 και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Εκεί, θα βρει τον «εκρηκτικό» Νικ (νούμερο 40), που… «ισοπέδωσε» τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς με 6–2, 6–3, 6–1 σε μόλις 85 λεπτά. Συνολικά, έχασε μόλις 9 πόντους στο σερβίς του (3 πίσω από το πρώτο, 6 πίσω από το δεύτερο), ενώ σημείωσε και 24 άσους.

Τα μηνύματα, πάντως, από τον σημερινό αγώνα του Τσιτσιπά ήταν ενθαρρυντικά, καθώς έδειξε την άνεσή του στο χορτάρι! Καθοριστικοί πόντοι από παντού, αξιοπιστία στο σερβίς του και εξαιρετικές επιστροφές έκαναν το νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης να φθάσει σε μία άνετη νίκη, που τού επιτρέπει να κρατήσει και ενέργεια για τη «σκληρή» συνέχεια.

Πλέον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προετοιμάζεται να αγωνισθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, στο Centre Court!

Με τον Νικ Κύργιο, έχει συναντηθεί άλλες τρεις φορές στο τουρνουά και μετρά ισάριθμες ήττες. Στην Ουάσινγκτον το 2019, το ATP Cup το 2021 και το Χάλε, πριν από λίγες μέρες. Όλες τις φορές, πάντως, ο Κύργιος είχε χρειαστεί τρία σετ. Ο Τσιτσιπάς τον… είχε «λυγίσει» στο Laver Cup το 2021 στα δύο σετ.

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο Κύργιος, όταν θέλει, παλεύει»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Τόμπσον τόνισε πως νιώθει άνετα στο γρασίδι ενώ έριξε… σπόντα για τον Κύργιο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του:

«Έκανα πολύ καλό ματς σήμερα και ο κόσμος με βοήθησε πάρα πολύ. Ήταν πρόκληση το Γουίμπλεντον για εμένα. Εντελώς διαφορετική ιστορία εφέτος, σε σύγκριση το περυσινό τουρνουά. Έχω πολύ καλύτερη κίνηση στο γρασίδι εφέτος και νιώθω πιο άνετα. Αυτό με κάνει να νιώθω καλά, με οδηγεί».

Για τον Κύργιο: «Δεν υπάρχει κάποιος που να μη γνωρίζει τον Νικ. Έχουμε παίξει σπουδαία ματς και σέβομαι το παιχνίδι του. Χρησιμοποιεί καλά το ταλέντο του και όταν θέλει, παλεύει. Είναι μεγάλος αντίπαλος, ειδικά σε αυτή την επιφάνεια».