Τι θα μπορούσε να διακόψει έναν αγώνα τένις στο τουρνουά του Γουίμπλεντον; Η ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών, είναι η απάντηση. Όχι, μη φανταστείτε καπνογόνα στις κερκίδες ή ανάρμοστα συνθήματα όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Αρκεί να ανοίξουν ένα μπουκάλι σαμπάνιας κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Αυστραλός διαιτητής Τζον Μπλομ επέπληξε το πλήθος στο Γήπεδο 3 την προηγούμενη Κυριακή 9 Ιουλίου, όταν ένας θεατής άνοιξε τη σαμπάνια του σε μια μάλλον ακατάλληλη ώρα. Η Αναστασία Ποτάποβα ξεκινούσε τον αγώνα της στον τρίτο γύρο με τη Μίρα Αντρέεβα όταν ένας κρότος από το άνοιγμα μιας φιάλης σαμπάνιας ακούστηκε στη μέση του σερβίς της. Η παίκτρια εστειλε την μπάλα μακριά και έπειτα έχασε τον πόντο στο δεύτερο σερβίς της. Ο Μπλομ εξέδωσε αμέσως μια προειδοποίηση στους θεατές.

«Κυρίες και κύριοι, παρακαλώ, όταν ανοίγετε ένα μπουκάλι σαμπάνια μην το κάνετε καθώς ο παίκτης πρόκειται να σερβίρει. Ευχαριστώ», ακούστηκε να λέει ο διαιτητής από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

Η Ποτάποβα χαμογέλασε και έγνεψε καταφατικά καθώς το πλήθος γελούσε και χειροκροτούσε. Η ανακοίνωση προκάλεσε επίσης γέλια από την ομάδα περιγραφής του αγώνα, η οποία την χαρακτήρισε ως την «πιο Γουίμπλεντον ανακοίνωση που έγινε ποτέ».

Το ίδιο το τουρνουά αργότερα ανέβασε στο Twitter ένα απόσπασμα της στιγμής με τη λεζάντα: «Η πιο #Wimbledon ανακοίνωση που έγινε ποτέ από τον διαιτητή John Blom». Να σημειώσουμε ότι η Ποτάποβα έχασε τελικά τον αγώνα από την Αντρέεβα με 2-6, 5-7.

Στο διάσημο Grand Slam προσφέρεται σαμπάνια Lanson σε ποτήρι, μισό μπουκάλι και μπουκάλι, όπως αναφέρει το Associated Press. Το Le White Label και το Le Rosé κοστίζουν 95 λίρες (110 ευρώ περίπου) ανά μπουκάλι, ενώ το Le Black Label Brut κοστίζει περίπου 87 λίρες (101 ευρώ περίπου), σύμφωνα με το Evening Standard.

Οι παρευρισκόμενοι είναι επίσης ελεύθεροι να φέρουν το δικό τους ποτό. Οι όροι εισόδου του Γουίμπλεντον προσδιορίζουν ότι «όλα τα μπουκάλια με φελλό, συμπεριλαμβανομένων των μπουκαλιών σαμπάνιας και αφρώδους οίνου, πρέπει να ανοίγουν πριν μεταφερθούν στις εξέδρες οποιουδήποτε γηπέδου». Ωστόσο, ο κανόνας έχει παραβιαστεί από τους θεατές του τουρνουά πολλές φορές.

Το 2019, δύο φελλοί σαμπάνιας έπεσαν στο γήπεδο 18 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τρίτου γύρου μεταξύ των Μπενουά Περ και Γιρί Βεσέλι, όπως αναφέρει η The Telegraph. Την ίδια χρονιά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ένα μπουκάλι ανοίχτηκε με κρότο στη μέση του σερβίς του προς στον Χιμπέρτ Χούρκατς. «Κυρίες και κύριοι, και για τους δύο παίκτες, απολαύστε τη σαμπάνια σας, αλλά παρακαλώ μην την ανοίξετε στο γήπεδο», είπε τότε ο διαιτητής Τζιανλούκα Μοσκαρέλα.