Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 6–7 (2), 6–4, 6–3, 7–6 (7) από τον Νικ Κύργιο και αποχαιρέτησε τη βρετανική διοργάνωση.

Ο αγώνας είχε πολύ μεγάλη ένταση και… νεύρα μεταξύ των δύο τενιστών. Ο Ελληνοαυστραλός θα αντιμετωπίσει τον Μπράντον Νακασίμα, στον τέταρτο γύρο.

Ο Κύργιος είχε την ευκαιρία για μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του αγώνα. Ο Τσιτσιπάς ανταπεξήλθε, όπως και στα άλλα δύο μπρέικ πόιντ που είχε ο αντίπαλός του για να κρατήσει το 1–2.

Ο Ελληνοαυστραλός έχασε και τέταρτη ευκαιρία για μπρέικ, με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους και να λύνουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς έκανε τρία μίνι μπρέικ και κατέκτησε το πρώτο σετ.

Με το ίδιο σχεδόν μοτίβο εξελίχθηκε το δεύτερο σετ. Οι δύο τενίστες απώλεσαν από ένα μπρέικ πόιντ και κράτησαν το σερβίς τους. Ο Κύργιος έφτασε στο 5–4 και ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να μείνει στο σετ. Ο Ελληνοαυστραλός έκανε το μπρέικ και ισοφάρισε σε 1–1 σετ.

Μετά το τέλος του σετ, ο Κύργιος διαμαρτυρήθηκε προς τον διαιτητή και ζήτησε αποβολή του Έλληνα τενίστα.

Στο τρίτο σετ, τα νεύρα κυριάρχησαν μεταξύ των δύο τενιστών. Ο Κύργιος βρήκε μπρέικ για το 3–1 και στη συνέχεια το underarm σερβίς που επιχείρησε για το 4–1, εκνεύρισε τον Τσιτσιπά, που πέταξε δυνατά το μπαλάκι στο κοινό.

Ο 23άχρονος τενίστας δέχθηκε ποινή πόντου. Στη συνέχεια, ο Κύργιος δε δυσκολεύθηκε να κρατήσει σερβίς του και πήρε το σετ.

Ο Τσιτσιπάς είχε τριπλό μπρέικ πόιντ στο 8ο γκέιμ του τέταρτου σετ, αλλά ο Κύργιος άντεξε για το 4–4. Σε εκείνο το σημείο, ο αγώνας διεκόπη για περίπου δέκα λεπτά, προκειμένου να κλείσει η οροφή αφού άρχισε να βρέχει. Με τον Τσιτσιπά να κρατά το σερβίς του, ο Ελληνοαυστραλός σέρβιρε υπό πίεση για να μείνει στο σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απώλεσε σετ πόιντ, ο Κύργιος ισοφάρισε σε 5–5 και το σετ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Ο Κύργιος έκανε μίνι μπρέικ για το 5–4 αλλά έχασε το σερβίς του στη συνέχεια.

Ο Ελληνοαυστραλός είχε ματς πόιντ αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς και ανέτρεψε την κατάσταση βρίσκοντας σετ πόιντ το οποίο απώλεσε. Ο Κύργιος «έκλεισε» νικηφόρα τον αγώνα, στο σερβίς του Τσιτσιπά.