Ο Γουέιν Ρούνεϊ έχει γράψει τη δική του ιστορία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέθεσε τη δική του άποψη για τη φετινή μέτρια χρονιά των «κόκκινων διάβολων» και την επίδραση που έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο παιχνίδι της ομάδας.

Ο παλαίμαχος παίκτης και νυν κόουτς της Ντέρμπι, Γουέιν Ρούνεϊ, βρέθηκε στο πάνελ του Sky Sports και μίλησε τη «γλώσσα της αλήθειας».

«Η μεταγραφή του Κριστιάνο δε λειτούργησε. Σκόραρε γκολ. Σκόραρε σημαντικά γκολ στο Champions League στις αρχές της σεζόν και πέτυχε το χατ τρικ κόντρα στην Τότεναμ. Αλλά νομίζω ότι αν κοιτάξεις το μέλλον του συλλόγου, πρέπει να πας με νεότερους, πεινασμένους παίκτες για να ανεβάσεις τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σίγουρα ο Κριστιάνο δεν είναι ο παίκτης που ήταν στα 20 του. Αυτό συμβαίνει. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αποτελεί απειλή μπροστά από την αντίπαλη εστία, αλλά στο υπόλοιπο παιχνίδι χρειάζονται περισσότερο πεινασμένοι παίκτες. Καλύτερα είναι τη νέα σεζόν η ομάδα να συνεχίσει χωρίς αυτόν».

Θυμίζουμε ότι ο Κριστιάνο έχει σκοράρει 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν.

«Άλλος παίκτης ο Πογκμπά με την εθνική Γαλλίας»

Ο Ρούνεϊ σχολίασε επίσης τη θητεία του Ποκμπά στο σύλλογο. Έτσι, κατέληξε ότι θα ήταν καλύτερο για όλες τις πλευρές αν αποχωρούσε το καλοκαίρι, όταν και τελειώνει το συμβόλαιό του.

«Ο Πογκμπά έχει φτάσει σε ένα σημείο που είναι καλύτερα να προχωρήσει παρακάτω. Αν ο Πολ είναι ειλικρινής με τον εαυτό του, τότε ξέρει πως πιθανότατα δεν είχε τον αντίκτυπο που θα ήθελε από τότε που επέστρεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Tον παρακολουθώ όταν παίζει στην εθνική Γαλλίας και είναι εντελώς διαφορετικός παίκτης. Η ικανότητα, η διορατικότητα και ο έλεγχος του παιχνιδιού είναι πάντα εκεί για τη Γαλλία. Αυτό δεν έχει δουλέψει αρκετά καλά στη Γιουνάιτεντ και υπάρχουν μερικοί παίκτες που πρέπει να τους αφήσει ο σύλλογος να φύγουν».

«Προτιμώ τον Ποτσετίνο»

Ο τεχνικός της Ντέρμπι απάντησε επίσης στο δίλημμα για τον επόμενο προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Αν πρέπει να επιλέξω έναν ανάμεσα σε Ποτσετίνο και Τεν Χαγκ, επιλέγω τον Ποτσετίνο και του δίνω χρόνο για να δημιουργήσει. Ο Ποτσετίνο τα έχει καταφέρει στην Πρέμιερ Λιγκ και τη γνωρίζει. Στην Τότεναμ ανέδειξε πολλούς νεαρούς παίκτες, όπως και στη Σαουθάμπτον» είπε.