Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά στη Γορτυνία. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστου Λαμπρόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για «πάρα πολύ δύσκολη πυρκαγιά», που έχει επεκταθεί και έχει δημιουργήσει μέτωπα.

Οι φλόγες πέρασαν στο Λιβαδ;aκι μέσα στο χωριό. Έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις. Έχουν εκκενωθεί 18 οικισμοί. Ακόμα, 4 άτομα στο Καστράκι δεν σηκώνουν το τηλέφωνο και αλλά 3 στο Φαναράκι βρίσκονται σε στάβλο εγκλωβισμένοι λέει ο Προέδρος της κοινότητας. Όπως ανέφερε τους ψάχνουν οι Αρχές.

«Υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα, ενώ αναμένονται και ενισχύσεις», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ακόμη ότι «δυστυχώς, φυσάει στην περιοχή». Παράλληλα, επισήμανε ότι «έχουν γίνει προληπτικές εκκενώσεις οικισμών».

Υπενθυμίζεται ότι δώδεκα οικισμοί πήραν εντολή εκκένωσης, εξαιτίας των διαστάσεων που έχει πάρει η πυρκαγιά, μετά την αναζωπύρωση που έγινε νωρίτερα. Τώρα έχουν φθάσει τους 19.

Χαοτική κατάσταση 

Χαοτική και ανεξέλεγκτη χαρακτήρισε την κατάσταση μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν παντού μέτωπα και ήδη οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Ο κ. Κούλης τόνισε πως έχει χαθεί ο έλεγχος γιατί τα μέτωπα είναι διάσπαρτα και έκανε έκκληση για την αποστολή και άλλων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, σημειώνοντας ότι έχει ενημερωθεί πως κάθε διαθέσιμο μέσο θα πάει στη Γορτυνία.

«Προσπαθούμε – συνέχισε – να συμπαρασταθούμε με κάθε μέσο στους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους καλώ να προσέχουν τους εαυτούς τους. Καταλαβαίνω την αγωνία που έχουν για τα σπίτια και τις περιουσίες τους, αλλά αυτή την ώρα προέχει η ανθρώπινη ζωή».

Οσον αφορά τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν στις περιοχές Λάλα, Λάσδικα, Δούκα και Μηλιές, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις».

Στη μέγιστη ετοιμότητα οι δομές Υγείας των περιοχών

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επικοινώνησε με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου, και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το ΕΚΑΒ Τρίπολης.