Η εταιρεία είχε ορίσει τις 10 Ιανουαρίου ως την ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινούσε ένα νέο υβριδικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας. Ωστόσο, οι εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως ανέτρεψαν τα όποια σχέδια του κολοσσού.

Ο αντιπρόεδρος ασφαλείας της Google, Chris Rackow, ενημέρωσε μέσω e-mail τους εργαζομένους πλήρους απασχόλησης ότι θα περιμένουν μέχρι το νέο έτος, οπότε και θα εκτιμηθεί πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια σε ένα «σταθερό, μακροπρόθεσμο εργασιακό περιβάλλον».

Παράλληλα, η εταιρεία θα δώσει ένα περιθώριο 30 ημερών για όσους ενδιαφέρονται να μεταβούν σε υβριδικό πρόγραμμα την ίδια στιγμή που εξετάζει πιο ευέλικτους τρόπους εργασίας. Η Google έχει ανοίξει μέχρι στιγμής το 90% των γραφείων της στις ΗΠΑ και, τις τελευταίες εβδομάδες, σχεδόν το 40% των υπαλλήλων της έκανε κανονικά την εμφάνιση του στις εγκαταστάσεις της.

Αν και το email του Rackow δεν αναφέρει ρητά την τελευταία μετάλλαξη του κορωνοϊού, η Google φέρεται να είπε στους υπαλλήλους της στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική ότι θα αναβάλει γενικότερα το σχέδιο επιστροφής στα γραφεία της για αυτές τις τοποθεσίες λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει ακόμη χάρη των νέων συνθηκών.

Όπως αναφέρει το CNBC, η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται έπειτα από αρκετές αναβολές και καθώς οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους της εταιρείας αναμενόταν να επιστρέψουν στα γραφεία τρεις ημέρες την εβδομάδα. Επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το σχέδιο της Google για επιστροφή στο γραφεία «ναυάγησε» κατά το παρελθόν, λόγω ενός μικρού αριθμού εργαζομένων, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθετή της στην πολιτική εμβολιασμού που έχει υιοθετήσει η εταιρεία.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο δηλώνουν έντονα την ανησυχία τους ότι η νέα μετάλλαξη Όμικρον, θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο μεταδοτική από προηγούμενα στελέχη.