Η Google  έχει ενημερώσει τους Χάρτες της για να προσφέρει λίγη περισσότερη μαγεία στους χρήστες της, με πανοραμικές βόλτες σε 11 πάρκα της Disney. Ενώ η Google έχει θέσει ως στόχο την καθιέρωση των Google Maps ως βασικό καθημερινό εργαλείο συνεχίζει τις προσθήκες σημαντικών αξιοθέατων στη δημοφιλή υπηρεσία της και συγκεκριμένα στο Street View.

Σε μια  δημοσίευση στο blog της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε περιηγήσεις σε 11 από τα πάρκα της Disney στο Google Street View. Έτσι, λοιπόν, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να περιηγηθούμε δωρεάν και χωρίς να στηθούμε σε ουρές, σε 11 θεματικά πάρκα της Disney μέσα από την οθόνη του υπολογιστή μας, σε μια εικονική βόλτα που μπορεί πραγματικά να «απογειωθεί» εάν φορέσουμε και κάποιο VR headset.

Βέβαια, τα πάρκα της Disney μπορεί να μην αποτελούν ένα παγκόσμιο θαύμα ή ένα πολιτιστικό hotspot, ωστόσο η εταιρεία πιστεύει ότι έχει νόημα να έχουν μια πιο οπτική παρουσία ειδικά στους Χάρτες της Google. Γι’ αυτό οι νέες πανοραμικές φωτογραφίες σάς επιτρέπουν να πλησιάζετε αρκετά κοντά στα αξιοθέατα, τόσο που μπορούν ακόμη και να σας δελεάσουν να προγραμματίσετε μελλοντικά ταξίδια στους φανταστικούς τόπους του Disney.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Από την άλλη, έχει ενδιαφέρον να βλέπει κανείς το Google Maps να εξελίσσεται σε ένα εργαλείο για τον τουρισμό. Ιδιαίτερα στην Ασία, όπου αρκετές κυβερνήσεις και τουριστικά συμβούλια συνεργάστηκαν με την Google για να βοηθήσουν στην προσφορά δημοφιλών προορισμών και πολιτιστικών ορόσημων στην υπηρεσία. Αυτό σε αντίθεση με τη Δύση, όπου οι Χάρτες θεωρήθηκαν ως μια υπηρεσία που αναστάτωσε τον κόσμο, δημιουργώντας σημαντικές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής – ειδικά όταν απορρόφησε προσωπικά δεδομένα από τις ζωές και τις κατοικίες των ανθρώπων μέσω των αυτοκινήτων Street View.

Εδώ είναι οι μαγικοί προορισμοί της Disney μέσω του Google Maps:

Pandora – The World of Avatar 

Epcot • Epcot, Morocco 

Disney Magic Kingdom Park 

Disney Springs • California Adventures 

Guardians of the Galaxy 

Mickey and Minnie’s houses 

Disney Hollywood Studios 

Disney’s Typhoon Lagoon water park