Phở: Παραδοσιακό βιετναμέζικο πιάτο

Είναι ικανό το Google Doodle να μας ανοίξει την όρεξη; Κι όμως είναι, αν σε αυτό πρωταγωνιστεί η βιετναμέζικη κουζίνα. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από την Google, το σημερινό διαδραστικό Doodle γιορτάζει ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του Βιετνάμ, το «phở» (Φο).

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της Google, σαν σήμερα το 2018, η 12η Δεκεμβρίου επιλέχθηκε ως η επίσημη ημέρα για τον εορτασμό του βιετναμέζικου «phở» (φο), προς τιμήν του αγαπημένου γαστρονομικού θησαυρού και της πολιτιστικής συγχώνευσης που αντιπροσωπεύει.

Πιάτο αξιολόγησης από τις πεθερές

Το Φο θεωρείται ένα από τα παραδοσιακά πιάτα στη βιετναμέζικη κουζίνα. Το κύριο συστατικό του Φο είναι ζυμαρικά και ζωμός με μοσχάρι ή κοτόπουλο κομμένο σε φέτες. Επίσης συνοδεύεται από καρυκεύματα όπως σάλτσα σόγιας, πιπέρι, χυμό λεμονιού, σάλτσα ψαριών και τσίλι. Αυτά τα μπαχαρικά προστίθενται σύμφωνα με τη προτίμηση του κάθε καταναλωτή. Το Φο χρησιμοποιείται συχνά ως πρωινό, αλλά στις μεγάλες πόλεις αυτό το πιάτο τρώγεται όλη την ημέρα. Το Φο τρώγεται πάντα όταν είναι ζεστό.

Ένας από τους δημοφιλέστερους αστικούς μύθους της χώρας υποστηρίζει ότι οι πεθερές αξιολογούν τις υποψήφιες νύφες τους από την ικανότητά τους στην παρασκευή νόστιμου pho.

Tι είναι τα Google doodle;

Τα doodle ουσιαστικά είναι αλλαγές που πραγματοποιούνται στο λογότυπο της Google.

Με αυτόν τον τρόπο η Google γιορτάζει αργίες, επετείους και τον βίο διάσημων καλλιτεχνών, πρωτοπόρων και επιστημόνων.

Όσον αφορά δε στο τι σημαίνει doodle, τα ηλεκτρονικά λεξικά το μεταφράζουν: γράφω αφηρημένα, σχεδιάζω αφηρημένα, γράφω άσκοπα, η σύντομη εκδοχή είναι: ουσιαστικά πρόκειται για τα σχέδια, τα σκίτσα, ή τις ζωγραφιές που κάνουμε όταν είμαστε αφηρημένοι και το μυαλό μας ταξιδεύει