Η Google ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ένα τεράστιο κτήριο γραφείων( 1,3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα) στο Μανχάταν στην πλατεία Hudson έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια συμφωνία που αντικατοπτρίζει το αναπτυσσόμενο αποτύπωμα της Τεχνολογίας στην πόλη της Νέας Υόρκης, παρόλο που η εταιρεία συνεχίζει να υιοθετεί και την εξ αποστάσεως εργασία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Google προχώρησε στην αγορά του πρώην τερματικού σταθμού τρένων St. John’s από την Oxford Properties.

Η συμφωνία για το νέο κτήριο αποτελεί την πιο ακριβή πώληση κτηρίου γραφείων στις ΗΠΑ από την αρχή της πανδημίας – και μία από τις ακριβότερες στην ιστορία των ΗΠΑ – κίνηση που, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, μεταδίδει σημαντικά μηνύματα αισιοδοξίας στο χώρο του real estate που πλήττεται από την πανδημία.

Η Google, η Facebook, η Apple, η Amazon και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί αποτελούν τα τελευταία χρόνια μερικούς από τους «δυνατούς» ενοικιαστές και αγοραστές χώρων γραφείων στις ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενες τις χαμηλότερες τιμές κτηρίων γραφείων.

Google: Αγοράζει γραφεία 2,1 δισ. δολαρίων στη Νέα Υόρκη | Moneyreview.gr

Η Google επεκτείνει τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη τα τελευταία χρόνια και πλέον απασχολεί περίπου 12.000 άτομα στην πόλη. Κατά τα λεγόμενα του ρεπορτάζ η εταιρεία σκοπεύει να προσλάβει άλλους 2.000 εργαζομένους στο άμεσο μέλλον. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό της, εκτός Καλιφόρνιας.

Το κτήριο που θα φιλοξενήσει τα γραφεία της Google βρίσκεται στην Hudson Square, μια γειτονιά στη δυτική πλευρά του Μανχάταν μεταξύ των TriBeCa, Greenwich Village και SoHo. Στην περιοχή εδράζουν πολύ μεγάλες εταιρείες, ανάμεσά τους και η Disney που επέλεξε την περιοχή για τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη.

Η κατασκευή του κτηρίου στο νούμερο 550 της οδού Washington, βρίσκεται σε εξέλιξη και η εταιρεία αναμένεται να μετακομίσει κάποια στιγμή μέσα στο 2023. Το κτήριο αποτελεί μέρος της επένδυσης της πανεπιστημιούπολης Hudson Square με την ονομασία «Googleplex».

Ο τεχνολογικός κολοσσός (Google) υποστήριξε ωστόσο την εξ αποστάσεως εργασία πιο δυναμικά από πολλούς ανταγωνιστές, αφήνοντας τους υπαλλήλους να εργάζονται από τα σπίτια τους από την Άνοιξη του 2020. Αρθρογράφος στο «Forbes», που ακούει στο όνομα Jack Kelly, διερωτάται εάν αυτή η κίνηση θα σημάνει και πιέσεις για επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία.

Ο τίτλος της Daily Mail; «Μα τόσα πολλά χρήματα… για να εργάζονται από το σπίτι;»

google-hudson-ktirio

Η Google ωστόσο, έχει ήδη επισήμως αναβάλλει τα σχέδιά της για επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο στις αρχές του 2022 λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta.

Οι εταιρείες έχουν αγκαλιάσει την εξ αποστάσεως εργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τρόπους που δεν είχαν διανοηθεί ποτέ πριν, αποφασίζοντας ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι για κάποιες ημέρες ή και ολόκληρη την εβδομάδα μετά τον τερματισμό της πανδημίας ή και ακόμη και να προσλάβουν νέους υπαλλήλους που θα εργάζονται μακριά από το γραφείο επ ‘αόριστον.

Το μεγάλο «deal» έρχεται στην πιο επισφαλή για την αγορά περίοδο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που… ενίσχυσε την εργασία από το σπίτι και άδειασε μεγάλους επαγγελματικούς χώρους.