Στο παιχνίδι των προβλέψεων για το Euro 2020 έχει μπει και ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός Goldman Sachs, η οποία μετά τις οικονομικές εκτιμήσεις τολμά να κάνει προγνώσεις και για τον νικητή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Euro 2020: Οι προγνώσεις της Goldman Sachs

Με δεδομένο ότι η πρώτη της επιλογή, το Βέλγιο, αποκλείστηκε η Goldman εκτιμά πλέον ότι «η κούπα θα επιστρέψει στο σπίτι της», προβλέποντας ότι νικήτρια θα αναδειχθεί η Αγγλία.

«(Πιθανότατα) έρχεται σπίτι», έγραψε ο Christian Schnittker της Goldman Sachs σε ένα σημείωμα, αναφερόμενος στον στίχο του τραγουδιού Three Lions του 1996 που ψάλλεται – συχνά ειρωνικά – από τους οπαδούς της Αγγλίας.

Η Goldman χρησιμοποίησε δεδομένα από περίπου 6.000 αγώνες που παίχτηκαν από το 1980 για να διαμορφώσει ένα μοντέλο πιθανοτήτων, το οποίο λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως η τρέχουσα δύναμη της ομάδας, μαζί με τις πρόσφατες επιδόσεις, τα εφέ στο εντός έδρας και αν μια χώρα είναι μια «ομάδα πρωταθλήματος» που αποδίδει καλύτερα κατά τη διάρκεια των αγώνων .

«Οι προβλέψεις παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες, ακόμη και με τις πιο φανταστικές στατιστικές τεχνικές», έγραψε η Goldman στην αρχική της έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Μάιο. «Κι αυτός είναι κι έναν λόγος που το ποδόσφαρo είναι τόσο συναρπαστικό να το παρακολουθήσετε».

Η Αγγλία θα αντιμετωπίσει τη Δανία την Τετάρτη για μια θέση στον τελικό του Euro 2020.

Στον άλλο ημιτελικό η Ιταλία παίζει με την Ισπανία την Τρίτη.