Μια νέα φήμη κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, η οποία υποστηρίζει για άλλη μια φορά ότι τα λατρεμένα God of War της Αρχαίας Ελλάδας θα επιστρέψουν.

Τα νέα στοιχεία έφερε στην επιφάνεια ο αρκετά αξιόπιστος χρήστης του X ‘ignusthewise’, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει διαρρεύσει επερχόμενες gaming κυκλοφορίες και έγκυρα στοιχεία για τα πλάνα διαφόρων στούντιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις στον προσωπικό του Discord server, το PlayStation ετοιμάζει μια remastered συλλογή για την αρχική God of War τριλογία του PlayStation 2 και του PlayStation 3.

Στο πακέτο αυτό θα περιλαμβάνονται και τα παιχνίδια του PSP, αλλά και το God of War Ascension.

Το εγχείρημα έχει αναλάβει η Nixxes των PlayStation Studios, η οποία ειδικεύεται στις μεταφορές και πρόσφατα εργάστηκε πάνω στο PC Port του God of War: Ragnarok.

To remastered πακέτο αναμένεται να αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2025, με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων της σειράς.

Η αρχική των παιχνιδιών God of War , η οποία αποτέλεσε τα θεμέλια της σειράς, έκανε το ντεμπούτο της το 2005.

Το πρώτο παιχνίδι, το God of War του 2005, κυκλοφόρησε για το PlayStation 2 και σύστησε στους παίκτες τον Kratos. Ο πολεμιστής που έγινε Θεός και αγαπήθηκε από εκατομμύρια gamers, αναζητούσε εκδίκηση από τον Άρη, τον Θεό του Πολέμου, ο οποίος τον εξαπάτησε. Αυτό το τραγικό γεγονός έθεσε τις βάσεις για την ατελείωτη δίψα του Kratos για εκδίκηση ενάντια στους θεούς του Ολύμπου.

Το δεύτερο κεφάλαιο, το God of War II, κυκλοφόρησε επίσης στο PlayStation 2 το 2007 και συνέχισε το έπος του Kratos, τον οποίο είχε εξοργίσει αυτή τη φορά η προδοσία του Δία. Η τριλογία κορυφώθηκε με το God of War III το 2010 στο PlayStation 3, όπου ο Kratos μεταφέρει τον πόλεμό του στον Όλυμπο, επιδιώκοντας να εξοντώσει τους θεούς του Ολύμπου και να πάρει τελικά την εκδίκησή του.

Εκτός από τη βασική τριλογία, τα ελληνικά God of War παιχνίδια είχαν και δύο κυκλοφορίες για το PlayStation Portable: το God of War: Chains of Olympus το 2008 και το God of War: Ghost of Sparta το 2010. Και τα δύο παιχνίδια εξερεύνησαν το παρελθόν του Kratos, παρέχοντας backstory σχετικά με τα όσα έκανε για τους Θεούς και τις προσωπικές του τραγωδίες. Ειδικότερα, το Chains of Olympus περιγράφει λεπτομερώς την εποχή που υπηρέτησε τους Ολύμπιους, ενώ το Ghost of Sparta αποκάλυψε περισσότερα για την οικογένειά του.

Το 2013 κυκλοφόρησε και το God of War: Ascension για το PlayStation 3, το οποίο αποτέλεσε το prequel ολόκληρης της σειράς. Επικεντρώθηκε στις πρώτες μέρες του Kratos, λίγο μετά την απελευθέρωση από την επιρροή του Άρη, καθώς μάχεται με τις Ερυνίες για να διεκδικήσει την ελευθερία του.

Διαβάστε ακόμη: