Με ανατροπή χάρη στον coach Γιώργο Καράβα τελείωσε το χθεσινό επεισόδιο του GNTM και κανένας από τους παίκτες δεν αποχώρησε. Κάποιοι από τους παίχτες διαφώνησαν με την απόφαση του coach να δώσει την καλύτερη φωτογραφία στον Εμιλιάνο σε διαγωνισμό επιβράβευσης με αποτέλεσμα να εκφράσουν θυμωμένοι την άποψή τους και τον Γιώργο Καράβα από την άλλη να ενοχλείται από την αντίδρασή τους αυτή.
Το ξέσπασμά τους λοιπόν είχε σαν αποτέλεσμα στη δοκιμασία αποχώρησης οι κριτές να αφήσουν τα μοντέλα να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Σε συνεργασία με κάποιον συμπαίκτη τους έπρεπε να φωτογραφιστούν και στη συνέχεια να διαλέξουν την τελική τους φωτογραφία για το πλατό. Αυτό τελικά οδήγησε στο μόνο δύο μοντέλα να έχουν βγάλει μια καλή φωτογραφία και οι κριτές να έχουν απογοητευτεί πλήρως  από τη συμπεριφορά τους και το αποτέλεσμα της φωτογράφησης.
«Δεν το πιστεύω αυτό που βλέπω. Σας το λέω σαν ό,τι ιδιότητα έχω σε αυτή τη ζωή. Σήμερα έχω πάθει μεγάλο πρόβλημα!» είπε η Βίκυ Καγιά ενώ η Ζενεβιέβ συμπλήρωσε «Εγώ θέλω να μας εμπιστεύεστε λιγάκι παραπάνω, γιατί δεν είμαστε εδώ για να σας εκθέσουμε. Είμαστε εδώ για να σας εκθειάσουμε! Εγώ θέλω να βλέπω τα πιο όμορφα παιδιά μπροστά μου, πιο όμορφα εκεί στο μόνιτορ!»
Αφού όλοι οι διαγωνιζόμενοι άκουσαν τα σχόλια των κριτών αποχώρησαν για λίγο από το πλατό ως συνήθως για να παρθεί η απόφαση για το ποιος θα μείνει εκτός παιχνιδιού. Ως προς μεγάλη έκπληξη όλων όμως εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε ο Γιώργος Καράβας και ζήτησε «το πάθημα να μην τους γίνει μάθημα» και να μην αποχωρήσει κανένας σε αυτό το επεισόδιο. Αν και στην αρχή οι κριτές ήταν αρνητικοί τελικά αποφάσισαν να μη διώξουν κανέναν και η Βίκυ Καγιά τόνισε πως αυτό το χρωστάνε στον coach τους.
Παρ΄ όλα αυτά, ο Ανδρέας που ήταν ένας από τους παίχτες που έφερε αντίρρηση στην απόφαση για την καλύτερη φωτογραφία στην αρχή του επεισοδίου, παραδέχτηκε πως.. ίσως το πάθημα να μην του έγινε μάθημα τελικά.