O Άλις Κούπερ με την εδώ και 46 χρόνια σύζυγό του, ντυμένοι στα μαύρα, η Ρίτα Γουίλσον με χρυσή τουαλέτα χωρίς τον Τομ Χανκς, ο Ντέσμοντ Τσάιλντ με τους γιους του, οι The Rasmus,ο Kip Winger, ο Chris Willis, ο Andreas Carlsson, η Tabitha Fair, ο Φοίβος, ο Σάκης Ρουβάς και ο Γιώργος Λεμπέσης ξεναγήθηκαν από τον γενικό διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη, στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.

Οι καλλιτέχνες βρίσκονται στην Αθήνα, καθώς θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στην αποψινή συναυλία «DESMOND CHILD ROCKS THE PARTHENON», στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, για την υποστήριξη του #ReuniteParthenon, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Ο θρυλικός συνθέτης και παραγωγός Desmond Child ήρθε στην Ελλάδα και ένωσε τις δυνάμεις του με πασίγνωστα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, σε μία μοναδική συναυλία-αφιέρωμα στον ελληνικό πολιτισμό.

Η μεγάλη αγάπη του για τη μουσική και την Ελλάδα γέννησε την ιδέα της συναυλίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με σκοπό την ανάδειξη του αιτήματος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συναυλία για τα γλυπτά του Παρθενώνα 

Μια μεγάλη συναυλία προκειμένου να ακουστεί δυνατά, σε ολόκληρο τον κόσμο, το δίκαιο ελληνικό αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θα πραγματοποιηθεί σήμερα 27 Ιουνίου στο Ηρώδειο. Κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αλλά και Έλληνες καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Alice Cooper. η Bonnie Tyler, η Rita Wilson, ο Σάκης Ρουβάς κ.α. θα ενώσουν τις φωνές τους στην λαμπερή αυτή βραδιά που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του διάσημου Αμερικανού συνθέτη και παραγωγού Desmond Child.

Έχοντας βάλει την υπογραφή τους σε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Bon Jovi, Aerosmith, Cher, KISS, Scorpions, Ricky Martin, Barbra Streisand, Michael Bolton και άλλων διάσημων καλλιτεχνών, όπως τα τραγούδια Livin’ On A Prayer, You Give Love A Bad Name, I Hate Myself For Loving You, Dude Looks Like A Lady, Poison, Kings & Queens, Beautiful Now, I Was Made For Lovin’ You, Livin’ La Vida Loca κ.α., ο Desmond Child θέλησε να συνδράμει την παγκόσμια καμπάνια για την επιστροφή των κλεμμένων ελληνικών θησαυρών που βρίσκονται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο.