Ολοκλήρωσε την απολογία του ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ενώπιον του ανακριτή για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Μετά από περίπου πέντε ώρες ο 33χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον του 12ου ανακριτή.

Γλυκά Νερά - Μπάμπης Αναγνωστόπουλος : Ολοκληρώθηκε η απολογία του συζυγοκτόνου στον ανακριτή

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ολοκλήρωσε την απολογία του

Αυτήν την ώρα ο αρμόδιος εισαγγελέας μελετά τη δικογραφία ώστε να ακολουθήσει η διάσκεψη με τον ανακριτή και στη συνέχεια η απόφαση για το εάν ο κατηγορούμενος θα κριθεί προφυλακιστέος.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος οδηγείται τώρα στον εισαγγελέα, ο οποίος έχει την δυνατότητα να του υποβάλει περαιτέρω ερωτήσεις και στη συνέχεια εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν σχετικά με την προφυλάκισή του.

Ο Αναγνωστόπουλος καλείται να δώσει εξηγήσεις τόσο για το πώς έφτασε στη δολοφονία, όσα προηγήθηκαν το μοιραίο βράδυ, αλλά και εξηγήσεις για τα ψέματα που επί τριάντα επτά ημέρες έλεγε όχι μόνο στις Αρχές, αλλά στο πανελλήνιο μέσω των δημοσίων δηλώσεών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση για την ποινική του μεταχείριση θα λάβει ο εισαγγελέας και ο 32χρονος πιλότος αναμένεται να οδηγηθεί στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η συγκεκριμένη πτέρυγα θεωρείται ασφαλείας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκεί κρατείται ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Follie Folli.

Αποδοκιμασίες κατά την προσέλευσή του στα δικαστήρια

Υπενθυμίζεται ότι ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγήθηκε στα δικαστήρια λίγο πριν τις 9 το πρωί.

Στο σημείο υπήρχαν συγκεντρωμένοι διάσπαρτοι πολίτες οι οποίοι φώναζαν «ντροπή», «να σαπίσεις στη φυλακή αλήτη», και άλλες πιο υβριστικές φράσεις, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να τον πλησιάσουν, καθώς ανάμεσά τους ήταν ένα «τείχος» αστυνομικών (ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ κ.ά.).

Παραιτήθηκε ο ένας εκ των δικηγόρων του

Εντωμεταξύ, λίγο πριν ξεκινήσει η μεταγωγή του συζυγοκτόνου στα δικαστήρια ανακοινώθηκε η παραίτηση του ενός εκ των συνηγόρων του.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου δήλωσε την παραίτησή του. Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο κ. Σπύρου είπε ότι δεν επιθυμεί να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Ερωτηθείς για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ο δικηγόρος υποστήριξε πως είναι προσωπικής φύσεως. Ο δεύτερος δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ακολούθως, σε δικές του δηλώσεις ανέφερε ότι ο συνάδελφός του παραιτήθηκε γιατί το επιθυμούσε ο εντολέας του.