…εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την πολιτική της κυβέρνησης να αφήσει έξω από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων όλους τους Έλληνες ατζέντηδες δηλώνουν οι προμηθευτές οπλικών συστημάτων. Οι οποίοι σημειώνουν ότι η κυβέρνηση αφού δεν τους επέτρεψε τη συμμετοχή στη δουλειά θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε εξασφαλίσει αντισταθμιστικά, υπό την έννοια ότι μέρος των μαχητικών αεροσκαφών Rafale της παραγγελίας, για παράδειγμα, είναι μεταχειρισμένα!

Το γεγονός είναι πως πράγματι η κυβέρνηση, ορθά σκεπτόμενη, προκειμένου να παραμερίσει προνομιακούς ατζέντηδες σύναψε συμφωνία διακρατική με την Γαλλία, όπου έθεσε βέτο στην προμηθεύτρια εταιρία Dassault να μη βάλει τους γνωστούς παίκτες στο παιχνίδι.

Ωστόσο, στο ξενοδοχείο Margi στη Βουλιαγμένη, όπου είχε καταλύσει η αποστολή των Γάλλων ενόψει της έγκρισης της σύμβασης από την Βουλή, γινόταν καθημερινά το έλα να δεις με το σούρτα-φέρτα κάθε λογής εμπόρων όπλων και λοιπών παρατρεχάμενων!

Πάντως, μπορεί οι Γάλλοι να λένε πως ατζέντηδες δεν έχουν μπει στη μέση, ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι Γαλλίας έχουν ήδη πάρει θέση στο παιχνίδι!