Μία από τις πιο αστραφτερές σταρ του Χόλιγουντ. Επιτομή της κομψότητας και τους στυλ, με απαράμιλλη ομορφιά που σπάνια κανείς συναντά. Τιμημένη με Όσκαρ,  πρότυπο στυλ εκατομμυρίων γυναικών και όνειρο άλλων τόσων ανδρών.

Η Γκρέις Κέλι ακτινοβολούσε ηρεμία, στυλ, γούστο, ευγένεια και ομορφιά. Πριγκίπισσα στη ζωή και στην οθόνη που μάγεψε με τον παραμυθένιο γάμο της όλο τον κόσμο. Η θρυλική Γκρέις έζησε μια ζωή βγαλμένη από παραμύθι, χωρίς όμως τελικά να είναι όλα ρόδινα…

Τα πρώτα χρόνια και ο κινηματογράφος…

Γεννήθηκε το 1929 στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια. Μεγαλώνει σε εύπορη οικογένεια με αυστηρές αρχές και ονομάζεται Γκρέις προς τιμή της αδικοχαμένης- σε νεαρή ηλικία- θείας της.

Κόρη αυτοδημιούργητου εκατομμυριούχου, το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά, μεγαλώνει στην αριστοκρατική Φιλαδέλφεια. Ο πατέρας της – που ήταν Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία- προσπαθεί να της καλλιεργήσει την αγάπη για τον αθλητισμό, αλλά χωρίς η μικρή Γκρέις να καταφέρει να έχει ιδιαίτερες επιδόσεις.

Ο πατέρας της ήταν πρωταθλητής αθλητής, κέρδισε τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια το 1920 και το 1924 για σκιφ. Διηύθυνε επίσης μια επιτυχημένη κατασκευαστική εταιρεία, την Kelly for Brickwork, και κάποτε έκανε μια προσφορά για δήμαρχος της Φιλαδέλφειας. Η οικογένεια ζούσε σε ένα σπίτι με θέα στον ποταμό Schuylkill, όπου στον πατέρα του ηθοποιού άρεσε να κωπηλατεί.

Η μητέρα της Γκρέις, Μάργκαρετ Κέλι, ήταν πρώην μοντέλο και ανταγωνιστική κολυμβήτρια και ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που δίδαξε φυσική αγωγή στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Ένας από τους θείους της Γκρέις ήταν ο Γουόλτερ Κέλι, ένας θορυβώδης διασκεδαστής, και ένας άλλος ήταν ο Τζορτζ Κέλι, ένας θεατρικός συγγραφέας που κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 1926 για την «Γυναίκα του Κρεγκ». Ο ξάδερφός της Τζον Λέμαν Τζούνιορ υπηρέτησε ως Υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ.

Γράφει η Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

Διαβάστε τη συνεχεία στο klik.gr