Ο Γκουστάβο Πογέτ κατά τη σημερινή επίσημη παρουσίασή του από την ΕΠΟ και στη πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανέφερε πως η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους, ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις των Κώστα Μανωλά, Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Δημήτρη Σιόβα, έστειλε μήνυμα ενότητας, ανέφερε πως όλα θα ξεκινήσουν από το… μηδέν, ενώ πρόσθεσε πως ήρθε για να κερδίζει.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν ξέρω ακριβώς τι έχει γίνει στο παρελθόν. Δεν τους έχω μιλήσει, αλλά το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Ξεκινάμε από το μηδέν. Μία νέα αρχή για να εκπροσωπήσουμε την χώρα. Όχι τους συλλόγους. Αν είμαστε ενωμένοι η πόρτα είναι ανοιχτή για κάθε ποδοσφαιριστή που μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιωθούμε. Δεν υπάρχουν τιμωρίες. Ξέρω τον Σιόβα προσωπικά οπότε θα είναι εύκολο το τηλεφώνημά μου μαζί του», ανέφερε αρχικά.

«Ευχαριστώ την διοίκηση της ΕΠΟ που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα. Είχα υπέροχη περίοδο την τελευταία φορά που ήμουν εδώ ως προπονητής και είναι τιμή να δουλέψω για την εθνική. Θα δουλέψω σκληρά για να έρθουν οι επιτυχίες και πάλι στην ομάδα. Πιστεύω στην ποιότητα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Παρακολουθώ τους παίκτες από τότε που πέρασα την πρώτη μου προπονητική θητεία εδώ. Πιστεύω ότι αν δουλέψουμε όλοι μαζί θα φέρουμε τις επιτυχίες που θέλουμε. Κάνουμε μία νέα αρχή, από το μηδέν», δήλωσε ο Πογέτ.