Αν και η εταιρεία της με τίτλο Goop προωθεί την θετικό τρόπο ζωής, το wellness και ένα lifestyle «ανοιχτό» στο οτιδήποτε, σύμφωνα με τους εργαζομένους η Γκουίνεθ Πάλτροου δεν τηρεί αυτή την «ζεν» οπτική και σαν εργοδότρια.

Όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, η πρώην ηθοποιός έχει δημιουργήσει ένα πολύ τοξικό περιβάλλον στην Goop, με τους εργαζομένους της να δηλώνουν «δυστυχισμένοι».

Σύμφωνα με το Insider, 140 υπάλληλοι της εταιρείας παραιτήθηκαν μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Πέρα από τους κατά 40% χαμηλότερους μισθούς που προσφέρει η Goop σε σχέση με άλλες εταιρείες, οι υπάλληλοι δηλώνουν πως δέχονται επίσης, πολύ πιεστική συμπεριφορά από την ίδια την ηθοποιό.

Όπως καταγγέλουν ανώνυμα οι εργαζόμενοι της εταιρείας, η κατάσταση επιβαρύνθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας, αφού το άγχος και η πίεση της δουλειάς αυξήθηκαν ιδιαίτερα.

Ορισμένοι από αυτούς περιγράφουν την Γκουίνεθ Πάλτροου σαν «διπολική», καθώς την μία μέρα είχε δίπλα της τους «ευνοούμενους» εργαζόμενους, ενώ την επόμενη κιόλας ημέρα, ήταν ικανή να τους απολύσει, χωρίς καν να υπάρχει λόγος.

Πολλοί από αυτούς έχασαν τη δουλειά τους χωρίς καμία προειδοποίηση, ενώ δεν τους εξήγησαν καν τον λόγο της απομάκρυνσής τους.

Όταν μάλιστα, ένας από τους υπαλλήλους της ρώτησε σε meeting «πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στην εταιρεία δεν είναι ευτυχισμένοι», η απάντηση που πήρε ήταν ότι «μάλλον η εταιρεία αυτή να μην είναι η κατάλληλη για εκείνους».