Ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσει βρέθηκε στα Μετέωρα για το δεύτερο επεισόδιο της μαγειρικής σειράς Gordon, Gino and Fred’s Road Trip.

Στο επεισόδιο αυτό, που ονομάζεται η σύγκρουση των Τιτάνων, ο Ράμσει και η παρέα του επισκέπτονται τα Μετέωρα και γευματίζουν με μοναχές, οι οποίες τους μίλησαν για την μαγευτική περιοχή αλλά και για την μοναστηριακή ζωή κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.

https://www.youtube.com/watch?v=w-Bcd9eqfHs

«Είναι πανέμορφα» αναφώνησε σε κάποια στιγμή του επεισοδίου ο Γκόρντον Ράμσει.

Ο διεθνούς φήμης σεφ εντυπωσιάστηκε με το μέλι της περιοχής και ζήτησε να επισκεφτεί τα μελίσσια που διατηρούν οι μοναχές.

Οδηγεί ένα παλιό VW Transporter που θαρρείς ότι «δραπέτευσε» από τη δεκαετία του ‘70, στολισμένο εσωτερικά με ελληνικές σημαιούλες και φτάνοντας στην Ιερά Μονή Ρουσάνου, τους τρεις φίλους υποδέχονται τρεις καλόγριες.

Ο Γκόρντον έχει δώσει οδηγίες στον Τζίνο να συμπεριφέρεται κόσμια και τον αναγκάζει να κουμπώσει το πουκάμισο του μέχρι το λαιμό ενώ οι μοναχές τους πηγαίνουν για να φάνε πρωινό σε ένα τραπέζι με εκπληκτική θέα.

Βγάζοντας προς τα έξω την εικόνα ενός γνήσιου τζέντλεμαν ο Ράμσεϊ παρακαλάει τις τρεις καλόγριες να καθίσουν πρώτες αλλιώς «η μαμά μου θα με σκοτώσει».
Στο πρωινό ο Τζίνο δεν κρατιέται και λέει ένα ανέκδοτο παρά το απαγορευτικό του διάσημου σεφ και όταν οι μοναχές χαμογελάνε ο Γκόρντον τις ικετεύει να μην του δίνουν θάρρος.

Στα τελευταία λεπτά της κινηματογράφησης οι τρεις φίλοι ενθουσιασμένοι από το μέλι που δοκίμασαν στο πρωινό, επισκέπτονται τα μελίσσια που διατηρούν οι μοναχές και το δοκιμάζουν από την κερήθρα.