Ο Γκόρντον Ράμσεϊ μοιράστηκε πρόσφατα τις σκέψεις του για το φαγητό σε εστιατόρια, αποκαλύπτοντας τους τέσσερις βασικούς κανόνες του για μια επιτυχημένη εμπειρία.

Ο διάσημος σεφ, γνωστός για τις φλογερές τηλεοπτικές εμφανίσεις του σε εκπομπές όπως τα Hell’s Kitchen και Masterchef, συμβούλευσε αρχικά τους πελάτες να είναι προσεκτικοί όταν συναντούν εστιατόρια που κάνουν υπερβολικούς ισχυρισμούς για την ποιότητα του φαγητού τους χωρίς να έχουν ουσιαστικά στοιχεία για να τους υποστηρίξουν. Όροι όπως «διάσημο» ή «το καλύτερο στη χώρα» του προκαλούν αρνητικά συναισθήματα όπως είπε στην Daily Mail, με αποτέλεσμα να αμφισβητεί την αξιοπιστία τους.

Οι συμβουλές του Γκόρντον Ράμσεϊ

Δεύτερον, ο Ράμσεϊ προσέφερε μια συμβουλή εξοικονόμησης χρημάτων για τους λάτρεις του κρασιού. Ο σεφ προτείνει να ζητούν τη λίστα «bin end», η οποία περιλαμβάνει μπουκάλια με κατεστραμμένες ετικέτες ή χρονιές με χαμηλές πωλήσεις.

Επίσης, αποκάλυψε και το μοναδικό πιάτο που δεν παραγγέλνει ποτέ σε ένα εστιατόριο.

Όπως δήλωσε ο Ράμσεϊ δεν θα παραγγείλει ποτέ κάποιο πιάτο που αναφέρεται ως «σπέσιαλ» ή το «πιάτο της ημέρας», αφού σκοπός των εστιατορίων είναι να δοθούν το συντομότερο δυνατό. Χωρίς να αμφισβητεί τα εστιατόρια που όντως τα σπέσιαλ πιάτα τους είναι φρέσκα, ο Γκόρντον Ράμσεϊ συμβουλεύει να ρωτάτε τον σερβιτόρο αν η σούπα που παρουσιάζεται ως σπέσιαλ, είναι η ίδια με τη χθεσινή σούπα που σέρβιρε το μαγαζί.

Τέλος, μοιράστηκε μια επιπλέον συμβουλή για όσους δειπνούν έξω για μια ρομαντική βραδιά: κλείστε τραπέζι τριών ατόμων για να μειώσετε τις πιθανότητες να καθίσετε σε μια ανεπιθύμητη γωνιά.

Γκόρντον Ράμσεϊ: Πώς έγινε γνωστός

Ο Γκόρντον Τζέιμς Ράμσεϊ είναι Βρετανός σεφ, εστιάτορας και τηλεοπτική προσωπικότητα. Γεννήθηκε στο Johnstone της Σκωτίας.

Συνολικά, τα εστιατόρια του έχουν βραβευτεί με 16 αστέρια Michelin. Το πιο χαρακτηριστικό του εστιατόριο, το Restaurant Gordon Ramsay στο Τσέλσι του Λονδίνου, έχει στη κατοχή του τρία αστέρια από το 2001.

Πρωτοεμφανίστηκε στη βρετανική τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Μέχρι το 2004 είχε γίνει από τους πιο γνωστούς σελέμπριτι σεφ στη Βρετανία, και μαζί με άλλους σεφ όπως τον Τζέιμι Όλιβερ, τη Ναιτζέλα Λόουσον και την Ντέλια Σμιθ, έχει επηρεάσει το κοινό στο να ενδιαφερθεί περισσότερο για τη γαστρονομία.

Ως τηλεοπτική προσωπικότητα ριάλιτι, ο Ράμσεϊ είναι γνωστός για την οξύθυμη προσωπικότητα του, την αυστηρή συμπεριφορά του και τη χρήση βωμολοχιών. Κάνει συχνά ωμά και αμφιλεγόμενα σχόλια, συμπεριλαμβανομένων προσβολών και εξυπνάδων για τους διαγωνιζόμενους και την μαγειρική τους ικανότητα.

Συνδυάζει δραστηριότητες στο τομέα της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, της φιλοξενίας, και της βιομηχανίας του φαγητού. Έχει προωθήσει και προσλάβει διάφορους σεφ οι οποίοι μαθητεύτηκαν από τον ίδιο.

Ο Ράμσεϊ είναι γνωστός για την παρουσίαση τηλεοπτικών προγραμμάτων διαγωνισμών μαγειρικής και φαγητού, όπως οι βρετανικές σειρές Hell’s Kitchen, the F word, Ramsay’s Kitchen Nightmares, μαζί με την αμερικανική εκδοχή του Hell’s Kitchen, Kitchen Nightmares, MasterChef, MasterChef Junior, Hotel Hell.

To 2015, το Forbes απαρίθμησε τα κέρδη του στα 60 εκατομμύρια δολάρια για τους προηγούμενους 12 μήνες, και τον κατέταξε τον 21ο πλουσιότερο celebrity στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: