Στη νέα σειρά του Apple TV + «The Me You Can’t See», η 74χρονη, 8 φορές υποψήφια για Όσκαρ, ηθοποιός αποκάλυψε ότι ο πατέρα της, Δρ. Ουίλιαμ Ταλιαφέρο Κλόουζ, ακολούθησε μία θρησκευτική αίρεση, με το όνομα Moral Re-Armament, το 1954, όταν εκείνη ήταν μόλις 7 ετών.

Η Κλόουζ είπε ότι ο πατέρας της ενεπλάκη τόσο πολύ με την αίρεση αυτή, που μετέφερε όλη την οικογένειά του στα κεντρικά της γραφεία στην Ελβετία, όπου και παρέμειναν για 15 χρόνια προτού εκέινη πάει στο κολέγιο στη Βιρτζίνια στα 22 της.

Oscars 2021: Η Γκλεν Κλόουζ και το «Da Butt», ήταν η καλύτερη στιγμή της απονομής

«Ήταν βασικά μια αίρεση», είπε η Κλόουζ στο τελευταίο επεισόδιο των ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία της Όπρα Γουίνφρεϊ και του πρίγκιπα Χάρι στο Entertainment Tonight. «Όλοι έλεγαν τα ίδια πράγματα και υπήρχαν πολλοί κανόνες, πολύς έλεγχος. Ήταν πραγματικά απαίσιο» όπως αποκάλυψε.

Δεν κατάφερα ποτέ να κάνω μόνιμη σχέση 

Η Κλόουζ είπε ότι ο χρόνος που πέρασε στους κόλπους της αίρεσης αυτής έβλαψε την ικανότητά της να κάνει  μόνιμες σχέσεις.

«Λόγω της καταστροφής, της συναισθηματικής και ψυχολογικής, που μ προκάλεσε η αίρεση, δεν κατάφερα να πετύχω στις σχέσεις μου και να βρω έναν μόνιμο σύντροφο και λυπάμαι γι ‘αυτό» εκμυστηρεύτηκε.

«Νομίζω ότι είναι η φύση του ανθρώπου να είμαστε συνδεδεμένοι. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να αλλάξει αυτά τα σημεία – κλειδιά αλλά τουλάχιστον μπορεί να τα γνωρίζει και ίσως να αποφύγει καταστάσεις, που μπορεί να τον κάνουν ευάλωτο, ειδικά στις σχέσεις».

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι κάτι που περνάς σε τόσο πρώιμο στάδιο της ζωής σου εξακολουθεί να έχει τη ικανότητα να είναι καταστροφικό» πρόσθεσε. «Νομίζω ότι αυτό είναι παιδικό τραύμα. Είμαι ψυχολογικά τραυματισμένη» παραδέχτηκε.

Η Σύζυγος". Μια Γκλεν Κλόουζ για Όσκαρ fragilemag.gr

Η Κλόουζ αντιμετώπισε επίσης τις ψυχικές ασθένειες μέσα στην οικογένειά της, με την περίπτωση της αδερφής της, Τζέσι και ανιψιού της, Κάλεν Πικ.

«Θυμάμαι ότι τα παιδιά της ήταν ήδη φορτωμένα στο αυτοκίνητό της και ήρθε σε μένα φωνάζοντας από τον δρόμο «Χρειάζομαι βοήθεια. Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι την αυτοκτονία» είπε για την αδερφή της ενώ παραδέχτηκε ότι αυτό ήταν ένα σοκ για εκείνη.

Τελικά, η Τζέσι έλαβε την βοήθεια που χρειαζόταν. «Την πήγα στο Νοσοκομείο Μακλίν, ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο στη Μασαχουσέτη και σε ηλικία 50 ετών, διαγνώστηκε σωστά ως διπολική με ψυχωσικές τάσεις».

Πρόσθεσε δε, ότι  η αδελφή της, της είπε ότι φοβόταν πως αν οι γονείς άλλων παιδιών μάθαιναν ότι έπασχε από διπολική διαταραχή, δεν θα επέτρεπαν στα παιδιά τους να παίξουν με την κόρη της.

«Δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα αν δεν αρχίσετε να μιλάτε γι ‘αυτό και να μην ψιθυρίζετε. Αυτό αλλάζει τα πάντα» είπε η Κλόουζ.