Ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί τον πολυνίκη του θεσμού της Χρυσής Μπάλας με επτά κατακτήσεις και ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον ακολουθεί σε αυτή την τιμητική λίστα με πέντε, ωστόσο, υπάρχει ένας παίκτης που θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το «χρυσό δίδυμο» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τον Αντριάνο Γκαλιάνι.

Αυτός είναι ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, με τον νυν Αντιπρόεδρο της Μόντσα και άλλοτε παράγοντα της Μίλαν να αναφέρεται στη στενή του σχέση με τον βετεράνο Ολλανδό επιθετικό και να διατυπώνει την άποψη πως αν δεν είχε «κρεμάσει» νωρίς τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, «λαβωμένος» από τραυματισμούς, θα είχε περισσότερες από τρεις Χρυσές Μπάλες.

Μάρκο Φαν Μπάστεν

«Η Μίλαν έχει οκτώ νικητές Χρυσής Μπάλας, όμως, αυτός που παραμένει στην καρδιά μου είναι ο Μάρκο Φαν Μπάστεν. Ήταν νικητής μόλις τρεις, επειδή υποχρεώθηκε να σταματήσει σε ηλικία 28 ετών, για πρόβλημα στον αστράγαλο.

Αν είχε συνεχίσει, θα είχε τόσες Χρυσές Μπάλες όσες έχουν οι Μέσι και Ρονάλντο. Ακόμη γονατίζω όταν βλέπω τον Μάρκο, γελάει, αλλά για εμένα είναι σαν την Παναγία.

Ήταν ο καλύτερος παίκτης που είχα ποτέ ως ποδοσφαιρικός παράγοντας, σε Μίλαν και Μόντσα», κατέληξε ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

Ο «θρυλικός» φορ πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, τρία ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων με τη Μίλαν, έχοντας να επιδείξει 125 γκολ σε 201 αναμετρήσεις με τους «ροσονέρι», αλλά και τρεις Χρυσές Μπάλες εκείνη την εποχή: Το 1988, το 1989 και το 1992.

Διαβάστε ακόμη: