Κορυφαίοι χορευτές προερχόμενοι από τα πιο φημισμένα μπαλέτα του κόσμου θα συναντηθούν στις 8 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, στη σκηνή του Christmas Theater για να παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό ένα εντυπωσιακό χορευτικό γκαλά με τίτλο «The Black Swan» (Ο Μαύρος Κύκνος).

Εμπνευσμένο από τη «Λίμνη των Κύκνων», το μπαλέτο των μπαλέτων, η παράσταση αυτή αποτελεί ένα απάνθισμα αποσπασμάτων από τα πιο γνωστά κλασικά μπαλέτα του κόσμου.

Πρωταγωνίστρια της παράστασης είναι η Polina Semionova, μια από τις πιο διάσημες μπαλαρίνες της εποχής μας, που ερμηνεύει τον κεντρικό ρόλο του Black Swan μαζί με άλλα σαγηνευτικά έργα. Μαζί της η Anna Ol, η πρίμα μπαλαρίνα από το Dutch National Ballet, η οποία θα ενσαρκώσει τον Λευκό Κύκνο σε ένα ντουέτο με τον David Motta Soares, τον πρώην σολίστ των Μπολσόι, που τώρα κοσμεί τις σκηνές του Staatsballett Berlin. Ο ίδιος θα κάνει επίσης το ντεμπούτο μιας χορογραφίας που δεν έχει παρουσιαστεί ξανά στην Ευρώπη – ένα εκθαμβωτικό ντουέτο που δημιουργήθηκε από τη Lynn Taylor-Corbett για το American Ballet Theater. Ο Constantine Allen από το Dutch National Ballet, ένα ανερχόμενο αστέρι με ελληνική καταγωγή, θα κοσμήσει επίσης τη σκηνή, φέρνοντας την τέχνη και την επιτυχία του πίσω στην πατρίδα του.

Σε μια επιπλέον γοητευτική στιγμή της βραδιάς, το κοινό θα παρακολουθήσει και αποσπάσματα από το εμβληματικού μπαλέτο του Igor Stravinsky «Firebird», που βασίζεται σε ρωσικά παραμύθια ενώ ως φόρο τιμής στην ελληνική παράδοση ο Oscar Chacon θα ερμηνεύσει ένα σόλο από τους 7 Danses Grecques του Maurice Béjart, ένα συγκινητικό φόρο τιμής στην Ελλάδα αλλά και τις θεαματικές Diana and Actaeon pas de deux, ένα μπαλέτο με σημαντικές αναφορές στην ελληνική μυθολογία.

Διαβάστε ακόμη: