Ο Γκάμπριελ Αμόρθ είναι ο πασίγνωστος εξορκιστής του Βατικανού που κατάφερνε πάντα να νικάει το «κακό» που «κουβαλούσαν» οι δαιμονισμένοι και αυτή είναι η ιστορία του.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν τεθεί γύρω από τον εξορκισμό. Ο Γκάμπριελ Αμόρθ είχε πολεμήσει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε κερδίσει βραβείο ανδρείας.

Υπήρξε δικηγόρος του επί τρεις φορές πρωθυπουργού της Ιταλίας ενώ η αγαπημένη του ταινία ήταν «Ο Εξορκιστής».

Γκάμπριελ Αμόρθ: Ποιος ήταν ο αληθινός εξορκιστής του Βατικανού

Ο Γκάμπριελ Αμόρθ έγινε γνωστός παγκοσμίως πολεμώντας τον διάβολο πάνω από 70.000 φορές. Ο Γκάμπριελ Αμόρθ έφυγε από τη ζωή το 2016 και μέχρι τότε είχε καταφέρει να δημιουργήσει έναν μύθο γύρω από το όνομά του.

Ο Άμορθ άλλαξε την ζωή του δύο φορές. Μία όταν έγινε ιερέας και μία όταν έγινε δόκιμος εξορκιστής. Έκανε εκατοντάδες εξορκισμούς ενώ άτομα από όλο τον κόσμο τον επισκέπτονταν με σκοπό να κάνει εξορκισμό σε κάποιον συγγενή τους στο μικρό δωματιάκι που είχε σε απομακρυσμένη περιοχή.

Το 1986 ορίστηκε ως ο επίσημος εξορκιστής του Βατικανού. Όπως έχει πει ο ίδιος έχει δει πάρα πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια των εξορκισμών.

Οι εξορκισμοί γίνονταν με λάδι, τον σταυρό, και το μωβ μαντήλι και μαζί του είχε πάντα βοηθούς. Ο Άμορφ λένε πως είχε πολύ χιούμορ.

«Ο Εξορκιστής του Βατικανού»: Ο Ράσελ Κρόου υποδύεται τον Γκάμπριελ Αμόρθ

Στους κινηματογράφους αυτή την περίοδο παίζεται η ταινία «Ο Εξορκιστής του Βατικανού».

Η υπόθεση έχει να κάνει με τον πατέρα Αμόρθ ο οποίος ερευνά μία τρομαχτική υπόθεση δαιμονισμού ενός αγοριού και καταλήγει να ξεσκεπάσει μία συνωμοσία αιώνων που το Βατικανό έχει προσπαθήσει απεγνωσμένα να καλύψει.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ράσελ Κρόου υποδύεται τον αληθινό αρχιεξορκιστή του Βατικανού, τον θρυλικό Γκάμπριελ Αμόρθ, τα συνταρακτικά απομνημονεύματα του οποίου μεταφέρονται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο.

Διαβάστε ακόμη: