Συγκλονίζουν μαρτυρίες σχετικά με τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετώπιζαν ηλικιωμένοι σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό.

Διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο γηροκομείο στον Κορυδαλλό βρίσκεται κανονικά σε λειτουργεία ακόμη και σήμερα.

Εργαζόμενη του γηροκομείου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τόνισε σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στην δομή:

«Εγώ εργάστηκα για σύντομο χρονικό διάστημα εκεί. Όλα όσα βίωσα ήταν αξιολύπητα, οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων ήταν θλιβερές. Εκτός από υποσιτισμένους ασθενείς, υπήρχαν και ασθενείς με ελλιπής φαρμακευτική αγωγή. Τους έδεναν τόσο στα κρεβάτια, όσο και στα καλοριφέρ, με την δικαιολογία ότι οι τρόφιμοι ήταν επιθετικοί».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν τα παιδιά επισκέπτονταν του γονείς στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό, η πρώην εργαζόμενη της δομής απάντησε σχετικά: «Όσο ήμουν εκεί οι επισκέψεις επιτρέπονταν από 5 μέχρι 8 το απόγευμα, και υπήρχε πίεση στο προσωπικό έτσι ώστε να τα έχουμε όλα στην εντέλεια, για να μην υπήρχε η παραμικρή υποψία του τι συνέβαινε εκεί.

Μπορεί να υπήρχαν άνθρωποι δεμένοι και μετά κατά το επισκεπτήριο τους έλυναν. Δυστυχώς η διοίκηση του γηροκομείου πρόβαινε σε τέτοιες συμπεριφορές εναντίον των τροφίμων. Μέλη της διοίκησης έδεναν τους τρόφιμους. Είμαι έτοιμη να καταθέσω για όλα όσα συνέβαιναν εκεί».

 

Διαβάστε ακόμη: