Την αδιανόητη δήλωση ότι είναι «καλός άνθρωπος» διατυπώνει ο 87χρονος Γιόσεφ Φριτζλ σε βιβλίο που έγραψε με τη βοήθεια της δικηγόρου Άστριντ Βάγκνερ.
Το «τέρας της Αυστρίας», που κράτησε φυλακισμένη την κόρη του επί 24 ολόκληρα χρόνια σε ένα κρυφό κελάρι, βιάζοντάς την και κάνοντας 7 παιδιά μαζί της, εκφράζει απορία στο βιβλίο του με τίτλο «Οι Άβυσσοι του Γιόσεφ Φ» για το γεγονός ότι η σύζυγός του «έκοψε» όλες τις επαφές μαζί του, αφού στην πραγματικότητα είναι «υπεύθυνος οικογενειάρχης».
Ο διεστραμμένος άνδρας, που καταδικάστηκε το 2009 σε ισόβια για αιμομιξία, βιασμό, παράνομη κράτηση και ανθρωποκτονία από αμέλεια (για τον θάνατο ενός από τα παιδιά που απέκτησε με την κόρη του) μιλά στο βιβλίο για τη ζωή πριν τη σύλληψή του το 2008, αλλά και την καθημερινότητά του στη φυλακή.
Μεταξύ άλλων, ο Φριτζλ ισχυρίζεται ότι έχει αποκτήσει πολλά παιδιά εκτός γάμου μέσω των παράνομων δεσμών που διατηρούσε, και ότι ένας από τους νόθους γιους του είναι από την Αφρική και εργάζεται πλέον ως δικηγόρος.
Αναφορικά με τη σύλληψή του το 2008, αναφέρει ότι εκείνη την περίοδο αισθανόταν «απολύτως μόνος» αφού δεν μπορούσε να εμπιστευτεί κανέναν για να μοιραστεί τις σκέψεις του.
Η κόρη του Φριτζλ εξαφανίστηκε το 1984 σε ηλικία 18 ετών, και χρειάστηκε να περάσουν 24 ολόκληρα χρόνια μέχρι να της δοθεί η ευκαιρία να ανακτήσει την ελευθερία της, σε μια επίσκεψη στο νοσοκομείο. Ο πατέρας της είχε χτίσει ο ίδιος το υπόγειο «καταφύγιο» όπου θα την κρατούσε αιχμάλωτη για δεκαετίες, προκειμένου να τη βιάζει όποτε ήθελε. Επτά φορές η σεξουαλική κακοποίηση της άτυχης γυναίκας κατέληξε σε εγκυμοσύνη.
Τρία από τα παιδιά που γεννήθηκαν από τους βιασμούς παρέμειναν στο κελάρι μαζί της, ένα πέθανε στα χέρια του Φριτζλ λίγες μέρες μετά τη γέννα, και τα άλλα τρία ανατράφηκαν από τον Φριτζλ και τη σύζυγό του Ρόζμαρι, η οποία πιστεύεται ότι είχε πλήρη άγνοια για την εφιαλτική μοίρα της αγνοούμενης κόρης της. Η γυναίκα πίστευε ότι τα παιδιά που έβρισκε στην πόρτα του οικογενειακού σπιτιού ήταν της κόρης της, και ότι η «εξαφανισμένη κοπέλα» τα είχε εγκαταλείψει εκεί προκειμένου να αποφύγει τις ευθύνες της μητρότητας.
Αναφορικά με τη ζωή του στη φυλακή Στάιν, ο Φριτζλ λέει ότι αισθάνεται πως έχει υψηλότερο status συγκριτικά με άλλους κρατουμένους, και μιλά για τα «εκατοντάδες γράμματα» που έχει λάβει αυτά τα χρόνια, κυρίως από γυναίκες που δηλώνουν ερωτευμένες μαζί του. Σε γενικές γραμμές, όπως λέει, έχει φιλικές σχέσεις με τους περισσότερους φυλακισμένους, ωστόσο αποφεύγει να προαυλίζεται, επειδή υπάρχουν κάποιοι λίγοι «που θέλουν να τον σπάσουν στο ξύλο».
Ο Φριτζλ, που άλλαξε το επώνυμό του σε «Μέιρχοφ» πριν από έξι χρόνια, φέρεται να εμφανίζει συμπτώματα άνοιας. Ο 87χρονος δηλώνει ότι θέλει να περάσει «τα τελευταία χρόνια που του απομένουν ελεύθερος» ενώ πρόσφατες προσπάθειές του να μεταφερθεί σε κανονική φυλακή (από την υψίστης ασφαλείας στην οποία βρίσκεται) απορρίφθηκαν.
Σε δηλώσεις της στη γερμανική εφημερίδα BILD, η δικηγόρος που βοήθησε τον Φριτζλ να γράψει την αυτοβιογραφία του, αναφέρει σχετικά με τον διαβόητο Αυστριακό κρατούμενο: «Ο Γιόσεφ Φριτζλ είναι άνθρωπος, όχι ζώο. Είναι ένας άνδρας που δεν νίκησε ποτέ τους εσωτερικούς του δαίμονες. Δεν ζούσε απλώς διπλή ζωή, αλλά ουσιαστικά τετραπλή. Ο Φριτζλ είναι εξπέρ στη συγκάλυψη».
Διαβάστε περισσότερα
- Γραφείο (επιχειρηματικών) κηδειών «Ν. ΠΕΘΑΝΗΣ»: Από όπου περνάει φέρνει την …καταστροφή
- Αρχίζει να ξηλώνεται το πουλόβερ των εν Ελλάδι επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη
- Οι 50 αθλητές με τα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία
- Βρώσιμα έντομα: Οι νέες θεωρίες συνωμοσίας σαρώνουν την Ευρώπη