Ο Γιώργος Σαμπάνης πριν κάνει καριέρα στο τραγούδι είχε περάσει και από τον αθλητικό χώρο, και μάλιστα, υπήρξε πρωταθλητής στίβου και κάτοχος 14 χρυσών Πανελλήνιων μεταλλίων.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου ο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής έκανε μια ανάρτηση – αναδρομή 20 ετών στο Instagram. Ο Γιώργος Σαμπάνης λοιπόν, με αφορμή την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, θυμήθηκε την τελετή έναρξης του 2004 στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχε!

Ο τότε αθλητής, Γιώργος Σαμπάνης είχε σκίσει 28 κορδέλες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 στην Αθήνα καθώς είχε τον ρόλο του δρομέα. «Αναμνήσεις, 2004», έγραψε ο Γιώργος Σαμπάνης.

 

Γιώργος Σαμπάνης: Tι έλεγε για την περίοδο που ήταν αθλητής

Ο Γιώργος Σαμπάνης μίλησε για τον πρωταθλητισμό, πριν από μερικά χρόνια, στο «Ενώπιος Ενωπίω» και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο ταλαντούχος συνθέτης και τραγουδιστής μίλησε για την περιπετειώδη διαδρομή του και για το πέρασμά του από τον στίβο του αθλητισμού στον δρόμο της μουσικής.

«Μετά τον πρωταθλητισμό το τραγούδι μου φάνηκε πολύ εύκολο. Ταλαιπωρήθηκα με τον αθλητισμό. Δεν είχα προσωπική ζωή. Βάζεις έναν στόχο που στιγμιαία μπορεί να εξαφανιστεί. Μου έχει τύχει να χάσω Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από τραυματισμό που δεν συνέβη στην προπόνηση, με πάτησε αυτοκίνητο… Από τύχη βρέθηκα στον αθλητισμό. Είχα έναν συμμαθητή στο σχολείο που ήθελε να περάσουμε από τον στίβο να συναντήσει μια κοπέλα. Παίζαμε μαζί μουσική. Χάλασε το λεωφορείο, έπιασε βροχή και πήγαμε με τα πόδια στο γήπεδο. Μπήκα μέσα, η βροχή σταμάτησε, εκείνος βρήκε την κοπέλα και εμένα με συνάντησε ένας προπονητής και μου είπε να αρχίσω να τρέχω… Από εκείνη την παράξενη συγκυρία, ξεκίνησα τον στίβο» εξομολογήθηκε ο Γιώργος Σαμπάνης.

Στη συνέχεια, οι γονείς του δημοφιλή καλλιτέχνη – η κ. Έφη Καρεκλά και ο κ. Βαγγέλης Σαμπάνης – μίλησαν με συγκινητικά λόγια για τον ταλαντούχο γιο τους: «Πήρε πολλή αγάπη από όλους. Την πρώτη του μελωδία την έγραψε στην κούνια. Απογοητεύτηκε με τον αθλητισμό, αν δεν είσαι σε έναν πλούσιο οργανισμό, δεν έχεις απολαβές. Μέσα μου ήξερα ότι ο δρόμος του Γιώργου είναι να ασχοληθεί με την μουσική. Ο Γιώργος είναι ένας πολύ δοτικός άνθρωπος, δίνει τα πάντα. Περιμένει τα πάντα και απογοητεύεται…».

Διαβάστε ακόμη: