Άλλο ένα οικόπεδο με απεριόριστη θέα στο απέραντο γαλάζιο πρόσθεσε ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου στη συλλογή του με τα εμβληματικά ακίνητα που διαθέτει στη Μεσόγειο.

Την περασμένη Τετάρτη μπιτάρισε στον πλειστηριασμό και με 30,5 εκατομμύρια ευρώ εμπλούτισε το χαρτοφυλάκιο των περίοπτων ακινήτων του με το οικόπεδο των 20 στρεμμάτων της Σαρωνίδας, ιδιοκτησία μέχρι τώρα της οικογένειας Τίγκα.

Και ήταν ένας εντυπωσιακός πλειστηριασμός από άποψη τιμήματος καθώς η τιμή πρώτης προσφοράς υπερδιπλασιάστηκε από τα 14,65 εκατ ευρώ στα 30,57 εκατ ευρώ.

Ενώ δημιουργεί και νέα δεδομένα στους πλειστηριασμούς που αφορούν ακριβά ακίνητα και προσελκύουν το ενδιαφέρον επενδυτών, οι οποίοι σπεύδουν να προσφέρουν τιμή πολύ υψηλότερη της αρχικής.

Το ίδιο είχε γίνει και πέρυσι με τα πολυτελή διαμερίσματα του Μιχάλη Γουλανδρή στην οδό Στησιχόρου και στη Β. Γεωρίου τα οποία άλλαξαν χέρια τον Ιούνιο του 2021 με πολύ υψηλότερο τίμημα της αρχικής πρώτης προσφοράς.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ακίνητο της οικογένειας Τίγκα, άλλαξε χέρια και μάλιστα με υπερδιπλάσιο τίμημα, λίγα 24ωρα μετά την 14η Έκθεση Αξιολόγησης της Κομισιόν, που εστιάζει και στην επίσπευση των πλειστηριασμών.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι από τα πλέον εμβληματικά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, που είναι από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Διαθέτει –σύμφωνα με πληροφορίες– 2.500 εμβληματικά ακίνητα στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα.

Ας δούμε, όμως, τι ακριβώς αγόρασε ο εφοπλιστής αντί 30,5 εκατ. ευρώ.

Στο οικόπεδο των 19,7 στρεμμάτων, που πέρασε στην ιδιοκτησία του, υπάρχουν τρία ανεξάρτητα ημιτελή κτίρια περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

Το πρώτο κτίριο αποτελείται από υπόγειο 115 τ.μ., ισόγειο 150 τ.μ. με τζάκι και δύο υπνοδωμάτια μάστερ.

Το δεύτερο αποτελείται από ισόγειο 912 τ.μ. και υπόγειο 331 τ.μ. και περιλαμβάνει τέσσερα διαμερίσματα με τζάκι, μάστερ υπνοδωμάτια, και δύο μεζονέτες.

Το τρίτο κτίριο 650 τ.μ. περιλαμβάνει αποθήκες, αίθριο κι ένα ισόγειο διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων.

Οι κατασκευές αυτές έχουν υποστεί αρκετές σημαντικές φθορές και χρήζουν ανακαίνισης, ενώ ολόκληρο το ακίνητο βαρύνεται με προσημείωση 23 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν και η επισπεύδουσα του πλειστηριασμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μπιτάρισμα κράτησε σχεδόν τέσσερεις ώρες, καθώς πολλοί –και ξένοι επενδυτές– είχαν καταθέσει το ενδιαφέρον τους στην πλατφόρμα e-auction για να αποκτήσουν το ακίνητο.

Όμως, και η εντολή του κ. Προκοπίου στους εκπροσώπους του ήταν σαφής: Διπλασιάστε αν χρειαστεί το τίμημα… όπως και έγινε τελικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, εκτός από την απεριόριστη θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου, έχει ακόμα ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Εχει κτίσματα σχεδόν 2.000 τετραγωνικών μέτρων, και βρίσκεται σε μία περιοχή που πλέον έχει απαγορευτεί η δόμηση (επιτρέπονται μόνο κατασκευές ελαφριές για την εξυπηρέτηση των λουομένων).

Για την ιστορία, αναφέρουμε πως το ακίνητο ήταν ιδιοκτησία της Starlet Κτηματικής, εταιρίας του Ευγένιου Τίγκα, το οποίο κατασχέθηκε για 1 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.