Σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε για την φράση που είπε για πρώτη φορά στις 10 Σεπτεμβρίου του 2009 κατά την προεκλογική ομιλία ενόψει των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009.

«Ακριβώς το ίδιο λέω και σήμερα. Λεφτά υπάρχουν, βέβαια υπάρχουν και πολλά λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης. Λεφτά υπάρχουν εάν νοικοκυρέψουμε τη χώρα, εάν χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία, εάν χτυπήσουμε τη διαφθορά» τόνισε ο κ. Παπανδρέου

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι είχε πει στο εξωτερικό ότι «είμαστε διεφθαρμένοι» ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Αυτό που εγώ είπα είναι ότι υπάρχουν συμφέροντα, υπάρχουν κατεστημένα, υπάρχουν κακές, αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς λειτουργίες στη χώρα μας, όπου τα λεφτά πέφτουν σε μία μαύρη τρύπα».

Στόχος μου δεν είναι η καρέκλα 

«Εγώ και υπουργός ήμουν και πρωθυπουργός ήμουν και αρχηγός κόμματος ήμουν. Δεν έχω καμία φιλοδοξία να πιάσω κάποια καρέκλα. Τα έχω δει, τα έχω ζήσει. Αισθάνθηκα το χρέος απέναντι στη παράταξη και στόχος μου είναι όχι να κατακτήσω την εξουσία αλλά να προσφέρω σε αυτή την παράταξη, που πράγματι μετά την απουσία και την τραγική εξέλιξη με τη Φώφη Γεννηματά, που άφησε παρακαταθήκη θα έλεγα πλεόνασμα ήθους, πάλεψε παλικαρίσια, πάλεψε όχι μόνο με την ασθένεια, αλλά και για την παράταξη», τόνισε ο κ. Παπανδρέου. Επανέλαβε ότι δεν είχε προσχεδιάσει την υποψηφιότητά του και πώς θα στήριζε τη Φώφη Γεννηματά αν ήταν στη κούρσα για την ηγεσία.

Θα παραμείνω στην παράταξη και αν δεν κερδίσω

Ο πρώην πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που δεν κερδίσει θα παραμένει στη παράταξη, για «να μείνει ενωμένη, η ενότητα να σφυρηλατηθεί ακόμα περισσότερο, βάσει των αξιών που θα αναδεικνύουμε. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα είμαι κοντά. Εγώ θα είμαι εδώ. Και ήμουν πάντα εδώ. Πάντα κοντά στις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Όποια να ήτανε και η διαδρομή μου», διαβεβαίωσε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στόχος του είναι να ξαναγίνει το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, πραγματική κοίτη της σοσιαλδημοκρατίας «Για να μην υπάρχουν απομιμήσεις. Και μάλιστα κακές απομιμήσεις. Και δεν το λέω σε προσωπικό επίπεδο, λέω ότι αυτή η παράταξη της παραδοσιακής Αριστεράς είναι μια συντηρητική αριστερά. Είναι η παράταξη που δοκιμάστηκε, της δόθηκαν ευκαιρίες, ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε σε εκείνη την παράταξη τη μοίρα του τόπου και αντί πραγματικά να κάνει προοδευτικές αλλαγές τι έκανε; Έκανε ότι πιο δεξιόστροφο», υπογράμμισε.