Μεγάλο κάζο πέρασε ο Γιώργος Πατούλης στο ράλι Ακρόπολις που προσπάθησε να φωτογραφηθεί μαζί με τον πρωθυπουργό αλλά “έφαγε πόρτα”.

Κατά την τελετή έναρξης κάτω από την Ακρόπολη, στην πρώτη σειρά ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ξαφνικά, εμφανίζεται ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος προσπαθεί να “χωθεί” στο “κάδρο”.

Η σκηνή από την πρώτη στιγμή ήταν κωμική με τον περιφερειάρχη σιγά – σιγά και με μικρά βηματάκια να «χώνεται» στην κεντρική σκηνή των εγκαινίων του Ράλι Ακρόπολις για να φωτογραφηθεί με τον Πρωθυπουργό.

Ωστόσο δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς την ξεκαρδιστική συνέχεια: εκεί που ο Γιώργος Πατούλης ετοιμάζεται να ποζάρει ένας κύριος της διοργάνωσης τρέχει τον γραπώνει και τον οδηγεί εκτός πλάνου, προς μεγάλη απογοήτευση του περιφερειάρχη.

Ο περιφερειάρχης από την πρώτη σειρά, βρέθηκε στο περιθώριο με τις κακές γλώσσες να μιλάνε για δυσαρέσκεια του Μαξίμου για σειρά ενεργειών του Γιώργου Πατούλη.

Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες ο Περιφερειάρχης είχε σειρά επαφών με κατασκευαστές για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Ένα έργο που “καίει” την κυβέρνηση και πολλοί αναρωτιούνται αν οι κινήσεις του Γιώργου Πατούλη είναι εις γνώσιν του Μαξίμου.

Δείτε τη σκηνή σε βίντεο:

Η επίσημη εξήγηση

Η FIA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) έχει αυστηρά πρωτόκολλα όσον αφορά τις διοργανώσεις της. Έτσι, η FIA είχε προβλέψει ότι στην πρώτη αναμνηστική φωτογραφία θα βρίσκονται ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ζαν Τοντ (θρύλος στο motorsport, παλαιός συνοδηγός αγώνων, αγωνίστηκε σε παλιότερα Ράλι Ακρόπολις, επικεφαλής της ομάδας της Ferrari με τον Μίκαελ Σουμάχερ από το 1996 μέχρι το 2006), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Πίσω από την τριάδα των επισήμων βρέθηκαν όλοι οι οδηγοί των αγωνιστικών αυτοκινήτων που διαγωνίζονται. Έτσι, όταν ο άνθρωπος της FIA είδε τον Γιώργο Πατούλη να προσπαθεί να «πλασαριστεί» για να μπει στο «κάδρο» για την αναμνηστική φωτογραφία, τον απομάκρυνε ευγενικά.