Ο ασκός του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ. Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος μετρά ήδη μια πρωτόδικη καταδίκη για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης, το 2011, είναι πλέον αντιμέτωπος με πέντε γυναίκες οι οποίες προχώρησαν στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυση οι γυναίκες καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν σεξουαλική κακοποίηση από τον Γιώργο Γιαννόπουλο όταν εκείνες ήταν ανήλικες.

Την αναφορά τους εξετάζει η εισαγγελία προκειμένου να οποία θα εξετάσει άμεσα η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις της.

Κατά τις πληροφορίες, οι γυναίκες που καταγγέλλουν τον μουσικό δεν σχετίζονται μεταξύ τους αλλά αναφέρονται σε διαφορετικά πραγματικά περιστατικά, διαφορετικές χρονολογίες και διαφορετικούς τόπους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι καταγγέλλουσες αναφέρουν ονόματα και γεγονότα και άλλων κοριτσιών, τα οποία δεν μπορεί παρά να κληθούν για κατάθεση.

«Πρόκειται για την πρώτη μηνυτήρια αναφορά που περιλαμβάνει πέντε επώνυμες καταγγελίες οι οποίες εκτείνονται σε μεγάλα χρονικά διάστημα και σε διαφορετικούς τόπους» αναφέρει ο πληρεξούσιος δικηγόρος, Π. Παπαϊωάννου, και επισημαίνει: «Καταδεικνύεται μια μεθοδολογία παρόμοια που ποικίλει από θύμα σε θύμα και φανερώνει ότι ο καταγγελλόμενος είχε βρει τον τρόπο να προσεγγίζει τα θύματά του».

Γιώργος Γιαννόπουλος: Νέα μήνυση σε βάρος του - Πέντε γυναίκες τον καταγγέλλουν για σεξουαλική κακοποίηση

Υπενθυμίζεται ότι ο 71 ετών σήμερα μουσικός κρουστών και ντράμερ της ελληνικής ροκ σκηνής, Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το δημοφιλές συγκρότημα των «Πυξ Λαξ», αλλά και με άλλα γκρουπ και τραγουδιστές, κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός μικρού κοριτσιού, έχοντας μάλιστα καταδικαστεί ήδη σε πρώτο βαθμό.

Στο μεταξύ ο Γιώργος Γιαννόπουλος συμμετείχε και σε μουσικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λάκης Παπαδόπουλος και το ελληνικό ροκ γκρουπ Domenica, με το οποίο, μάλιστα, εμφανιζόταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια τόσο σε επίπεδο δισκογραφίας όσο και ζωντανών εμφανίσεων.

Η μοιραία σύνδεση του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό για παιδεραστία μουσικού, με τη διαδρομή των Πυξ Λαξ, έφερε τα μέλη της μπάντας, τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα, ενώπιον μιας εξαιρετικά δυσάρεστης έκπληξης.