Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, υποδέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Δικαίου και Διπλωματίας Fletcher του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης.

O κ. Γεραπετρίτης μίλησε στους φοιτητές που πραγματοποιούν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ελλάδα για τη λειτουργία του ελληνικού πολιτεύματος και την ελληνική εξωτερική πολιτική, η οποία, όπως τόνισε, είναι μία πολιτική αρχών, βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τους φοιτητές για επίκαιρα θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τον ενεργό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις στρατηγικές της σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των φοιτητών, ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε, τέλος, στις προκλήσεις της παγκόσμιας διακυβέρνησης και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε διεθνείς οργανισμούς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στη στρατηγική διαφοροποίησης που ακολουθεί η Ελλάδα ως προς τη συμμετοχή της σε διεθνείς ενεργειακές διασυνδέσεις και παγκόσμιους εμπορικούς διαδρόμους, όπως ο IMEC, με γνώμονα την εξασφάλιση πολλαπλών επιλογών στο ενεργειακό και οικονομικό πεδίο.

Διαβάστε ακόμη: