Την λήξη της συνεργασίας του ανακοίνωσαν οι Megadeth με τον μπασίστα τους, αλλά και συνιδρυτή της μπάντας, David Ellefson.

Το συγκρότημα των Megadeth αποτελεί ένα από τα κορυφαία heavy metal συγκροτήματα.

Οι Megadeth «έδιωξαν» τον David Ellefson

Ο David Ellefson μαζί με τον Dave Mustaine ήταν αυτοί που «έφτιαξαν» το συγκρότημα της heavy metal που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Παρόλα αυτά, μετά από καταγγελίες που έγιναν εις βάρους του πρώτου για σεξουαλικό παράπτωμα, φαίνεται πως οι δρόμοι τους πλέον «χωρίζουν».

Πιο συγκεκριμένα, το συγκρότημα έγραψε στην ανακοίνωσή του:

«Ενημερώνουμε τους θαυμαστές μας ότι ο David Ellefson δεν παίζει πλέον με τους Megadeth και ότι επίσημα χωρίζουμε τους δρόμους μας. Αυτή η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά την καρδία. Αν και δεν γνωρίζουμε κάθε λεπτομέρεια για το τι συνέβη, αυτό που έχει ήδη αποκαλυφθεί είναι αρκετό για να καταστήσει αδύνατη τη συνεργασία μας μαζί του.

Ανυπομονούμε να δούμε τους θαυμαστές μας από κοντά αυτό το καλοκαίρι και ανυπομονούμε να μοιραστούμε την ολοκαίνουργια μουσική μας με τον κόσμο», έγραψε ο συνιδρυτής και κύριος κιθαρίστας των Megadeth, Dave Mustaine, στο λογαριασμό του συγκροτήματος στο Twitter τη Δευτέρα.

Γιατί οι Megadeth απέλυσαν τον μπασίστα τους David Ellefson

Ο Ellefson κατηγορείται για σχέση με ανήλικο κορίτσι

Ο Ellefson κατηγορήθηκε για σχέση με ένα ανήλικο κορίτσι, με μηνύματα και βίντεο να έχουν κυκλοφορήσει στα social media.

Στον λογαριασμό του στο Instagram, τον οποίο έκτοτε και έκανε ιδιωτικό, ο Ellefson αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, γράφοντας ότι τα αποσπάσματα ήταν «ιδιωτικές, ενήλικες αλληλεπιδράσεις που είχαν ληφθεί εκτός πλαισίου και χειραγωγούνται για να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά στη φήμη μου, την καριέρα μου και την οικογένειά μου».

Πρόσθεσε ότι τα βίντεο «κυκλοφόρησαν με κακή πρόθεση από τρίτο μέρος που δεν ήταν εξουσιοδοτημένο να τα έχει στην κατοχή του ή να τα κοινοποιήσει» ενώ, επίσης, ανέβασε ένα βίντεο με δήλωση της φερόμενης ανήλικης, όπου η ίδια δηλώνει ότι δεν ήταν ανήλικη εκείνη την εποχή. Η κοπέλα διευκρίνισε ότι επρόκειτο πάντα για μία συναινετική σχέση ενηλίκων.

Πριν από δύο εβδομάδες, οι Megadeth εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση, λέγοντας πως «Γνωρίζουμε τις πρόσφατες δηλώσεις σχετικά με τον David Ellefson και παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις. Ωστόσο, υπάρχουν σαφείς πτυχές της ιδιωτικής ζωής του David, που έχει κρατήσει για τον εαυτό του. Καθώς εξελίσσεται αυτή η κατάσταση, είναι σημαντικό να ακούγονται όλες οι φωνές με σαφήνεια και σεβασμό. Προσβλέπουμε στην αλήθεια που θα βγει στο φως».

Οι Ellefson και Mustaine συν-ίδρυσαν τους Megadeth το 1983. Ο μπασίστας ήταν μέλος του συγκροτήματος μέχρι το 2002 και επανήλθε το 2010.