Είναι προφανές, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι συγκεκριμένα εγχώρια επιχειρηματικά – και άλλα- συμφέροντα σε συνδυασμό με μιντιακούς κερδοσκόπους και συστήματα που κατ’ επάγγελμα δραστηριοποιούνται με την υποτιμητική κερδοσκοπία, «παίζουν ανάποδα» τη μετοχή της ΔΕΗ!

Είτε γιατί δεν πήραν «χαρτιά», είτε γιατί έχουν εδώ και χρόνια εξοικειωθεί με το παιχνίδι προς τα κάτω και τις ανοιχτές πωλήσεις, οι γνωστοί – άγνωστοι της πιάτσας έχουν επιδοθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια αποδόμησης της μετοχής της ΔΕΗ, εμφανίζοντας την ούτε λίγο, ούτε πολύ ως φούσκα…

Μέσα από μια παρωχημένη και ξεπερασμένη fundamental ανάλυση, που δεν συνάδει ούτε με την εποχή, ούτε με τις προοπτικές, ούτε με το επιθετικό project που υποστηρίχθηκε από εγχώριες και διεθνείς υγιείς δυνάμεις, αφού προηγουμένως η ΔΕΗ εξυγιάνθηκε πλήρως!

Και την πολιτική αυτή, της αποδόμησης που στην πράξη μορφοποιείται διά μέσω της υποτιμητικής κερδοσκοπίας, πατρονάρουν από πίσω διάφορα συμφέροντα του χώρου της ενέργειας, που έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν και να προβληματίζονται από την κυριαρχία και την επέκταση της ΔΕΗ, καθώς χάνουν την…πρωτοκαθεδρία!

Απώτερος σκοπός είναι να «τσαλακώσουν» την εικόνα της Δημόσιας Επιχείρησης, εμφανίζοντας την αναξιόπιστη, χωρίς κέρδη, χωρίς μερίσματα και με μετοχή υπερεκτιμημένη!

Βεβαίως, όπως καταδεικνύεται από την ίδια την αγορά, η ΔΕΗ έχει αναχθεί σε μείζονος σημασίας υπόθεση για τους κορυφαίους διεθνείς επενδυτικούς οίκους, που επένδυσαν, μέσα από την εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ (2,1 δις.) και την ιλιγγιώδη αύξηση κεφαλαίου (1,3 δις) επενδύουν τεράστια κεφάλαια στο μεγαλύτερο success story του ελληνικού χρηματιστηρίου και της κυβέρνησης φυσικά …


Το CVC θα «χτυπήσει» το Ερρίκος Ντυνάν!

Κάποιοι διαρρέουν ότι λόγω της εμπλοκής στις υπηρεσίες της Κομισιόν, μετά από σχετικές καταγγελίες ανταγωνιστικού νοσοκομειακού ομίλου και των Γερμανών μετόχων του, της υπόθεσης εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από το fund CVC, το private equity fund που δραστηριοποιείται ενεργά στη χώρα μας θα εξαναγκαστεί:

πρώτον σε πώληση νοσηλευτικού ιδρύματος, δεύτερον σε απόσυρση του από τον διαγωνισμό για το Ερρίκος Ντυνάν!

Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, η επιθετική δράση του CVC στον τομέα της υγείας, ούτε θα ανακοπεί, ούτε θα ακυρωθεί!!!

Σε απλά λόγια, ούτε νοσοκομείο θα πουληθεί, ούτε θα κάνει πίσω στην υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν, αλλά αντιθέτως το CVC με όλες του τις δυνάμεις θα προσπαθήσει να το αποκτήσει, επικρατώντας στην διαγωνιστική διαδικασία!

Ακόμη και αν χρειαστεί να κάνει πίσω στην υπόθεση της Εθν. Ασφαλιστικής…


Σκανδαλίδης και Λαλιώτης με Ανδρουλάκη!

Επειδή διαβάζω με προσοχή όχι μόνο τις σχετικές δημοσκοπήσεις όσον αφορά τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ αλλά επιπροσθέτως αντιλαμβάνομαι και τις διαρροές και τις σκοπιμότητες και τις ζυμώσεις που προηγήθηκαν, κρατάω μικρό καλάθι ως προς την αξιοπιστία τους…

Άλλωστε, η πιάτσα είναι μικρή και ξέρει καλά το ρόλο και τα συμφέροντα του καθενός!

Θυμηθείτε στο παρελθόν πόσες φορές οι δημοσκόποι έχουν παρουσιάσει το άσπρο μαύρο! Ας μην αναφερθώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις…

Επί του προκειμένου τώρα, μια που τόφερε η κουβέντα, μαθαίνω ότι από το μηχανισμό της Φώφης η συντριπτική πλειονότητα, άνω του 50% έχει ταχθεί ενεργά υπέρ του ΓΑΠ!

Μαζί με τους Παπουτσήδες και τις λοιπές «προεδρικές» δυνάμεις του παραδοσιακού και αυθεντικού ΠΑΣΟΚ (Λάμπρου, Καρχιμάκης κλπ). Ο στενός πυρήνας της Φώφης, πχ Γείτονας, δεν έχει πάρει θέση και εμφανίζεται αποστασιοποιημένος!

Η είδηση ωστόσο που μαθαίνω είναι ότι με την ομάδα Ανδρουλάκη, έχουν συνταχθεί δύο ιστορικά στελέχη του Κινήματος, με διαδρομή και επιρροές, ο Κώστας Λαλιώτης και ο Κώστας Σκανδαλίδης!


Απέρριψε η Κομισιόν το αίτημα αυτονόμησης της ΕΡΓΟΣΕ!

Οι κεραίες της στήλης έπιασαν μια υπόγεια προσπάθεια των αρμοδίων ελληνικών αρχών, να πείσουν τις κοινοτικές αρχές να αποδεχτούν δομικές αλλαγές στο θέμα της ΕΡΓΟΣΕ!

Πληροφορίες που δεν αμφισβητούνται, κάνουν λόγο για επιχείρηση της ελληνικής πλευράς να αποδεχτούν οι υπηρεσίες της Κομισιόν την πλήρη αυτονόμηση της ΕΡΓΟΣΕ σε ανεξάρτητο φορέα – αρχή!

Ωστόσο, κατά τις ίδιες πηγές, τα επιχειρήματα των αρμοδίων της ελληνικής πλευράς δεν έπεισαν τους κοινοτικούς, που επισήμως απέρριψαν το αίτημα της κυβέρνησης για αυτονόμηση της ΕΡΓΟΣΕ!